booked.net
 
 

 

Damat

 "Gemi" ve Kaptanın seyir defteri..!! - 14/08/2018





Gülay Hancı
E-Posta
Kurlardaki oynaklık artınca , iktidar ve yandaşları tarafından "aynı gemideyiz" söylemi dolaşıma sokuldu.. Nedense , aynı gemide olduğumuz , hep kriz zamanlarında akıllara geliyor..
Geminin kaptan köprüsünde , yıllardır Akp var.. iktidar anlamında gücünün yetemeyeceği bir mesele yok, .( bir dönem, şimdilerde mütekait olmuş etkili bir siyasetçi, "mevlam verdikçe veriyor" diyerek, iktidar pozisyonundaki azameti açıklamıştı..) ..
Anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemi ile birlikte, sayın Erdoğan, geminin Kaptan köprüsünde artık tek başına, ..sözünün üzerine söz söylenmiyor, kısa zamanda , şahsen yayınladığı kanun gücünde kararnameler ile, "Devlet "artık, elinin altında.....Devlet makanizması , Külliyeye eklemlenmiş durumda...
Özetle, "gemi" 'nin dümeninde uzun yıllardır akp' ve onun ebedi genel başkanı olarak tesçil edilen sayın Erdoğan var..Chp zamanında , ebedi "şef" vardı , şimdilerde ebedi "reis" var..
"reis"'lik aynı zamanda , denizcilik geleneğimizde, , büyük Türk denizcisi, tanınmış haritacı, Haritalarınle efendisi , şair ve edip olarak anılan Piri reis ile özdeşleşmiş bir ünvan.. ve sayın Erdoğan ile de örtüşüyor..
Türkiye gemisi içinde hep beraberiz de, yıllardır ,kaptan köprüsünde kararları alan, seyir rotalarını belirleyen, gerekli manevraları yapanlar/yapamayanlar aynı kişiler.. Bütün kararlar aynı merkezden alınıyor, (son zamanlarda , cumhur ittifakı ortakları ile " dostlar alışverişte görsün" kabilinden yapılan istişareler bir tarafa..)....
Milletin ve siyasetin geri kalanının zombi( siyaseten yaşayan ölü ..) olarak kabul edildiği de ortada..
Şimdilerde , T.l'nin bütün parasal liglerden küme düşmesi üzerine, "aynı gemi"'de olduğumuzun hatırlanmasının inandırıcılığı yok.. Tabii ki aynı gemideyiz, ama, milletin yarısı ambarda seyahat ediyor, köprü üstünde de , bu dönemin muktedirleri var, "sorumluluğun" da onlarda olması gerekir, gemiye , ambarlardan dümen tutulamaz.. ..
Piri Reis, 15 yy da, diğerlerine nazaran küçük filosu ile Akdenizin tozunu attı, yıllarca ,Ceneviz , Venedik korsanlarına denizleri dar etti, limanlar, kaleler fethetti, gezdiği her kıvrımı inceledi , haritalar yaptı, Kitab-ı Bahariye adlı eseri hazırladı, aynı zamanda, İspanya müslümanlarını da Kuzey Afrikaya taşıdı..Yavuz Sultan Selim ile Mısır seferine, Kanuni ile Rodos seferlerine katıldı, Umman ve Kızıl Deniz'ler amirliği de yaptı..
Haritacılığı bugün dünya ölçeğinde kabul görüyor.. çizdiği dünya haritasının, uzaydan çekilen foroğraflarla aynı ölçüde olduğu söyleniyor....
Türkiye gemisi, arık , devasa boyutlara ulaştı, köprü üzerindekilerin de yeterli denizcilik tecrübelsini kazanmış olmaları gerekiyor..rota belirlerken hesap hatası yapılıp, kaaraya oturursa, tekrar yüzdürülmesinin maliyeti yüksek olur, ..
15 Temmuzda , lüx güvertede seyahat eden cemaat, isyan edip gemiyi ele geçirmeye kalktı, hala maliyeti ödeniyor, ambarlarda seyahat edenleri sadece kriz zamanlarında değil, her zaman hatırlamak gerekiyor.....


Gülay Hancı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.