booked.net
 
 

 

Damat

 Barolar Birliği vatan cephesinde..!! - 02/09/2019





Vedat sayın
E-Posta
Külliyedeki adli yıl açılış tören davetine icabet etmesi tartışmalara neden olan TBB Başkanı, törende, "Yargı Reformu Starateji Belgesi" hazırlanmasında, Adalet Bakanlığı çatısı altındaki mümkün olan en çoğulcu katılımın gerçekleştiğini iddia etmiş ve anılan belgenin bir an önce kanunlaşması gereğine işaret etmiş..
Yürütmenin mekanında, yargı'nın bir bileşeni olarak, adli yıl açılışında ispat-ı vücut etmesine yönelik itirazlara karşılık, "Yargı Reformu Strateji Belgesi"ne vurgu yapan , Başkan, konuşmasında başka konulara da değinmiş..
Vatan mücadelesi vurgusu,, 19 Mayıs 1919'un 100. yılını idrak etmekte oluş, gazi Mustafa Kemal'in, Samsuna çıktığı zaman söylediği "...Türk milletine güvenerek işe başladım.." sözleri, , "gençliğe hitabesi", ve final cümlesi olarak, " vatan söz konusu ise gerisi teferruattır".. özdeyişi,, adli yıl açılışına bambaşka manalar katmış gibi...!!
Başkan, 15 temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanına yönelik hitabında, "milletçe tek yumruk olarak, darbe girişimi ve iç savaşı önlediklerini" de ifade etmiş..
Başkanın neredeyse , siperlere girmek üzere bir tondaki kouşması, İnsanda gayr-ı ihtiyari, olağanüstü hal şartlarında mıyız, yeni bir darbe, iç savaş veya işgal tehlikesi mi var,, kuşkusu doğuruyor..!!
Adli yıl açılışına katılmayan onlarca Baro ve binlerce avukat'ın bu konularda herhangi bir hassasiyet beyan etmemelerinin nedeni de merak konusu..!!
Çatı örgütü olarak TBB Başkan ve yönetimi,, Külliye'de vatan cephesinde, nerdeyse tam siper halinde, üyelerinin kısm-ı azamisi ise aynı endişeyi taşımıyor.. !!
Bu işte bir tuhaflık var..!!



Vedat sayın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.