booked.net
 
 

 

Damat

 Feyzioğlundan sonra İmamoğlu da Külliye yolunda..!! - 10/09/2019





Beyza Bener
E-Posta
Cumhurbaşkanı, Büyükşehir Belediye Başkanlarını Külliyeye çağırmış, Kılıçdaroğlu da Chp'li başkanların davete uyacaklarını söylemiş..
Cumhurbaşkanı , Külliyeye "milletin evi" olarak tanımlıyor, muhtarlar ile başlattığı Külliye toplantıları serisini, her vesile ve her kesimden yaptığı davetler ile sürdürüyor..
Her toplantı sonunda hazır bulunanlara, günün mana ve ehemmiyetini de içeren hitaplarda bulunuyor, sonrasında yemek ikramları da olabiliyor, bazen diş kirası olarak hediyeler verildiği de medyaya yansıyor..
Atatürk'ün mirası üzerine inşa edilen "kaşane "boyutlarındaki mekan, Millet Bahçesi' konseptinin kamusal versiyonu mahiyetinde..
Binlerce odasında, keramet sahibi danışmanlar ve diğerleri her konuda imal-i fikir ediyorlar..
En son yargı mensupları adli yıl açılışında ispat-ı vücut edip Cumhurbaşkanı'nın yeni yargı stratejisi hakkındaki görüşlerinden müstefit olma imkanı elde ettiler....
Aynı toplantıda, Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, meslektaşlarının çoğunluğunu teşkil eden Baroların muhalefetine rağmen katılımda bulundu ve kendi deyişi ile, onların hak ve hukukları konusunda -onlara rağmen -, olacağını iddia ettiği kazanımların mücadelesini verdiği iddia etti, hatta daha da ileri giderek ,vatan mücadelesinde kendisine düşen pay konusunda, hizmete amade olduğu taahhüdünde bulundu, ,, adli yıl açılışında," ne alaka ise", söz konusu vatansa gerisi teferruattır "vecizesini kullanarak, haklı bir takdir topladı..!!
İmamoğlu, İstanbul tekrar seçimlerine de kazanıp, Şehremini sıfatını iktisap eder etmez, ilk olarak, Cumhurbaşkanından , İstanbul'un sorunlarını ortaklaşa çözmek amacı ile randevu talebinde bulunduğunu açıkladı..
Cumhurbaşkanı, seçim sonuçları istediği gibi çıkmayınca," meclis çoğunluğu cumhur ittifakında, ne kadar icraat yapabileceklerini göreceğiz" imasında bulunarak, nasıl yardımcı olabileceği konusunda işaret vermişti..!!
Anlaşılıyor ki, Cumhurbaşkanı, büyükşehir belediye başkanlarını topluca davet ederek, onlara kendi belediyecilik deneyimlerinden yararlanma fırsatı vermek istiyor..
Bir başka açıdan da aynı zamanda, yeni hükümet sistemi ile en üst seviyede ( külliye seviyesi..) , "İdari Vesayet" makamının kendisinde olduğu mesajını iletecek..
Bu davet ile, seçilmiş kişiler olarak Belediye Başkanları, diğer atanmışlar gibi Külliye'nin himayesine doğru bir adım atmış oluyorlar..
Muhalefet, Cumhurbaşkanının yeminine sadık kalmadığı eleştirisi yapıyor ama, "Külliye rejimini" fiilen kabul etme yolunda görüntü vermekte de beis görmüyor..!!


Beyza Bener


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.