booked.net
 
 

 

Damat

 Katolik nikahı, "Mut'a nikahı"..!! - 23/09/2019





Gülümser Dumanlı
E-Posta
İyi Parti yetkilileri son zamanlarda Chp ile seçimlerde kurdukları ittifak ilişkileri bakımından, -" katolik nikahı" değil, şartlara bakarız,- değerlendirmeleri yapıyorlar..
İktidar mahfilleri, Hdp seçmeninin İstanbul seçimlerinde Chp adayını desteklemesi ve seçim sonuçlarının ağır bir hezimete dönüşmesini hazmedememiş görünüyorlar..
Hdp'nin terör örgütü ile organik ilişkiler içinde olduğu iddiası ile, seçilmiş bazı başkanları da görevden alarak, işbu iddialara yönelik bir yasal prosedürün çalıştırılacağı anlaşılıyor..
İki eski eş genel başkanın , tahliye safhasına gelmiş ithamlar bakımından-aynı dosya münderecatında- olağan uygulamanın dışına çıkılarak, ek suçlamalar ile tekrardan tutuklama kararlarına muhatap olmaları, bundan sonraki süreçlerin akibeti hakkında bir fikir veriyor..
24 Haziran 2018 Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Chp, 15 "emanet" Milletrvekili desteği vererek, Iyi Partinin YSK engeline takılmadan seçimlere katılmasını sağlamıştı..
Millet İttifakının ortak Cumhurbaşkanı adayı tespitinde sorunlar yaşanmış ve İyi Parti Genel Başkanı münferiden aday olmakta ısrarlı olmuştu..
Sonuçta, İyi parti , YSK kesin sonuçlarına göre, %9.96 oy oranı ile resmi seçim barajının altında kalmasına rağmen, Chp desteği ile baraj sorununu aşarak meclis girebilmişti..
Genel Başkanları da , %50 + 1 çoğunluğun gerektiği sistemde %7.29 oy alabilmiş ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda sonuçlanmasına ihtimallere/tahminlere dayalı da olsa dolaylı bir "katkıda" bulunmuştu.. .
İktidar( cumhur ittifakı) Chp ile Hdp'yi aynı cephede gösteren yoğun bir propagandayı yürütüyor,....
İyi partinin bu mesnetsiz iddiaların ateşine odun taşıma işlevine soyunması ihtimali bile demokratik siyaseti ağır bir risk altına sokar..
chp ile, seçim ittifakı bakımından "katolik nikahı " metaforu üzerinden söylem geliştirmek de uygun değil..
Katolik nikahı; nikah sözüne ömür boyu sadık kalmayı gerektiriyor..
Türkiyede Medeni Nikah geçerli, -iyi günde, kötü günde- rızaya dayalı bir beraberliği amaçlıyor.. dileyenler, medeni nikahtan sonra imam nikahı da yapabiliyorlar..
Nikahın devamı için tarafların imtizaç etmesi, karşılıklı olarak iyi geçinmesi ön kabulüne dayanıyor..
Bir de, süreli beraberlikler için, ücret-i mukabilinde yapılan bir akit var, Mut'a nikahı olarak tanımlanıyor, Etimolojik olarak, "kendisinden faydalanılan şey" manasında..
Rasyonel bir seçim ittifakını, "katolik nikahı" türü benzetmeler ile tartıya çekmek, en azından, "asgari vefa" alicenaplığı bakımından sorunlu..
Ayrıca,
"Katolik nikahı değilse, mut'a nikahı mı" , .. sorusunu akla getirebilir..


Gülümser Dumanlı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.