booked.net
 
 

 

Damat

 Beyaz Saray'da "Kös" çalmak..!! - 15/11/2019





Metin Demircı
E-Posta
Erdoğanın son Abd ziyaretinde.. kalabalık bir heyetle, Beyaz Saray'da neredeyse tam gün "yemeli, içmeli" mesai yapıldı..
Ortak Basın toplantısı ile de, "maruzat" kamuoyu ile paylaşıldı..
Görünüşe göre, ziyaret öncesi ile ziyaret sonrası arasında "masadaki meseleler" hakkında alınmış bir arpa boyu yol bulunmuyor ..
Cumhurbaşkanı karşısına oturtulan ve Müstantik ( sorgu hakimi ) edası ile sorular soran senatörün, Ermeni Soykırım tasarısını Senatoda bloke etmesi bir tarafa konulursa , sıfıra sıfır elde var sıfır durumu var..( bugüne kadar aynı tasarının her gündeme gelişinde, bir şekilde kadük hale getirildiği biliniyor, yeni bir gelişme yok..) .
Cumhurbaşkanı, bugüne kadar her platformda ve her vesile ile ileri sürdüğü esas taleplerini, ortak basın toplantısında yineledi,...
Fetö darbecisinin Abd'de izzet ikram içinde, altı okka- ağırlanmasına itiraz ve iadesi talebi,, Apo'nun veliahtı cani'nin Başkanlık Sarayı ve Kongreye davetinden duyulan rahatsızlık, mültecilerin maliyetinin taşınamaz seviyede olduğu ve güvenli bölgede yerleşim projesine destek arayışı, muhatabı tarafından "Kös " dinler gibi dinlendi,..
Kös dinlemek, muhatabın endişelerine gereken ehemiyeti vermemek anlamında bir deyim olarak kullanılır, "Kös" Farsça bir kelimedir, savaş ve alaylarda ,işaret vermek için kullanılan büyük davul karşılığııdr. ....
Cumhurbaşkanı, haklı olarak Kongre'yi önemsiyor,..
Koca, koca Temsilciler Meclisi üyeleri ve neredeyse yaşam boyu senatörlük yapan Abd derin devlet aparatlarının ne zaman ne yapacağı, kimin başına ne gibi çoraplar öreceği öngörülemiyor..
Cüretlerinde sınır yok,, küstahlıktarı tartıya gelmez, en son , mal varlığı soruşturmalarını gündeme almaya teşebbüs halindeler,...Siyaset jargonumuzda, İnönü'ye atfedilen bir deyim var, "eşkiyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz", sanki bu muhteremleri tanımlıyor gibi..!!
Cumhurbaşkanı, Senato'da konuşmak istemiş, getirisi tartışmalı, ama, sanki, Kongre sakinlerini , "muhtarlar gibi" guruplar halinde Külliye'ye davet edip, görüntülü olarak bilgilendirmek daha etkili olabilir gibi..!!



Metin Demircı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.