booked.net
 
 

 

Damat

 Hele biraz sukunet..!! - 26/12/2019





Burhan Germirli
E-Posta
İktidar zirvelerinde ve dolayısı ile de eteklerinde belirgin bir hareketlilik var..
Yesari asım Arsoyun şarkısındaki gibi "sevinçli bir telaş "değil, daha ziyade, hafif bir "panik" hali .
Cumhurbaşkanı , Ankara'daki günlük programını aniden değiştirip Tunus'a gidince, kulisler gazetecilik jargonunun moda deyimi ile hareketlendi,..
Ne olmuştu da, demir çekirdek kadro ile beraber Tunus'a plansız- cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gül'ün bahçesine helikopterle iner gibi- bir ziyaret zorunluluğu doğmuştu..
Tunus Cumhurbaşkanı da, ortak basın toplantısında , iç çamaşırı ile beklenmedik misafire yakalanan ev sahibi şaşkınlığı içinde bir görüntüdeydi..
Akdeniz enerji kaynakları, Arınç'ın deyimi ile parsel parsel mücavir devletler tarafından birbirlerine ikram edilirken, tenis maçı seyreder gibi izledikten sonra ,Rusya'ya rağmen , Libya'nın BM'ce tanınmış geçici yönetimi ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına dair mutabakat muhtırası ve güvenlik ve askeri işbirliği anlaşması yapması ve Libyaya asker tezkeresinin TBMM gündemine alınmas, da, aynı heyecan duyguları ile açıklanabilir.
Her ne kadar Cumhurbaşkanı , "Akdenizde balık dahi tutamayız" gerekçesini ileri sürse de, hangi balık nasıl avlanacak, tek olta balıkçılığı mı, çapari mi söz konusu, trol ağları ile daha büyük balıklar mı alınacak, bilgi vermiyor..
Libya, vekalet savaşlarının yeni mücadele alanı oldu, asker göndermek, Suriye'ye nazaran daha riskli, Rusya, İran , Çin Hafter tarafında, kendisi , Türkiyenin anlaştığı Milli Mutabakat Hükümetine saldırıyor. Sarajı devirip yönetimi ele geçirirse, Türkiyenin imzaladağı protokoller bpşa çıkabilir mi..
Velhasıl, durumlar net değil,
Anlaşıldığı kadarı ile, "durmak yok yola devam " durumu devam ediyor.. ..
Herşeye rağmen..Biraz sakin olmakta fayda var gibi..!!


Burhan Germirli


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.