booked.net
 
 

 

Damat

 Chp , Liberaller ve - 23/01/2020





Vedat Sayın
E-Posta
Kılıçdaroğlu ve ekibi , kendilerini liberal olarak tanımlayan veya kendilerini bağımsız diye tanımlayanlar ile bir araya gelmiş..
Son zamanlarda, Kılıçdaroğlu, demokratik cepheyi genişletmek amacı ile istikrarlı ve samimi bir çaba içinde.
CHP tarihsel misyonu bakımından "liberal" düşünce ile ne geçmişte ne bugün ve ne de gelecekte asgari bir müştereğe sahip..
Demokrasi anlayışlarındaki müphemiyet ve Devlet kavramı ile yaşadıkları imtizaçsızlık, demokrasi cephesindeki sınırlı bir tahkimat tasavvuru bakımından dahi sorunlu alanlar yaratıyor...
Sadece sandık sonuçlarına izafe ettikleri "kutsiyet ruhiyatı" içinde, uzun yıllar AKP ile, günlük pohpohlanmalar üzerinden de cemaat denilen yapı ile clientelist ilişkiler içinde oldular.
Biri 20. yy'ın en modern devlet projesini yıkıp yerine kendi anlayışlarında kişisel bir organizasyon kurmak, diğeri de her hali ile devlete çökmek isteyen ikili paralel sistem tarafından eş zamanlı olarak kullanıldılar veya hizmetlerinde oldular..
TC'nin devlet anlayışı, ülke, millet ve egemenlik esaslarının bütünlüğü ilkesine dayanır.. CHP, kurucu parti olarak bu anlayışın takipçisi olmak zorundadır.
Uzun yıllar, liberallerin desteğindeki ikili sistem, ülke sınırlarını her yönden risk altına koyacak politikalar/politikasızlıklar uyguladı, ( Milli Savunma Bakanı bugün, Yunanistan'ın , uluslararası anlaşma ile silahsızlandırılmış ve TC sınırları içinde olan Ege adaları üzerindeki, Yunanistan'ın silahlı kuvvetlerinin egemenlik ihlallerinden şikayet ediyordu..)
Millet ve ordunun moral bütünlüğü bozuldu, habis yapının ordu içindeki uzantıları millete saldırdı..
Millet, bütün bölücü/ayrıştırıcı çabalara rağmen mayası sağlam olduğu için direniyor...
Büyük İskender, tarihte imkansız hedeflere yürümüş, yol almış, felsefeye meraklı bir antik zaman kahramanı olarak, Corinth'de dönemin filozoflarından Diyojeni ziyaretinde, "bir dileği olup olmadığını" sorduğu ve .. çulsuz filozof'un, "gölge etme başka ihsan istemem" cevabı ile, muktedirler önünde nasıl durulması gerektiği konusunda tarihin ve geleceğin bütün zamanlarında geçerli, örnek bir davranış sergilediği rivayet edilir....
Sonuç olarak, demokrasi cephesi tamam, ama siyaset stratejisinde yığınakta yapılan hata nelere mal olabilir , gözden uzak tutmamak gerek...


Vedat Sayın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.