booked.net
 
 

 

Damat

 Amerikalı'nın şehitleri..!! - 13/02/2020





Nalan Kaygılı
E-Posta
Abd'li diplomat, İdlib karışınca Türkiye'ye geldi, ayağının tozu ile, "kıvrak" Türkçesi ile mesajlar verdi …!!
"Şehitlerimiz var, başımız sağ olsun" dedi..
Şehitlerimize sahip çıkan bir jargonda konuştu..
Şehit, İslam dininin kutsallarının başında geliyor, "Hak yolunda can veren kişi" anlamında kullanılıyor ve şehit olan kişi, İlahi Alem'de Peygamberin arkasında en kutlu bir makamda mükafatlandırılıyor....
Dolayısı ile "şehitlerimiz" yaklaşımı bir hıristiyan/evanjelik din mensubunun layüsel olarak, gündelik politik lisanda kullanabileceği kadar basit bir retorik konusu değil.
İktidar mensupları, herhangi bir nedenle hayatlarını kaybedenleri ( deprem, maden kazası v.d ) şehit olarak tanımlıyor ve sahipleniyor...
Rus destekli Suriye rejim güçlerinin top atışı ile hayatlarını kaybetmiş askerlerimizi politik bir yarar güderek sahiplenmenin, iktidara ve kamuoyuna hoş görünmek amacı taşıdığı açık ve pervasızca..
Abd'li diplomatın, CIA'nın operasyon birimine bağlı olarak dünyanın bütün muhataralı bölgelerinde görev yaptığı biliniyor, hani "bastığı yerde ot bitmez" türden sicili karanlık bir misyoner..
Rusya ile hafif şeker renk olmaya başlayınca aniden zuhur etmesi de ayrıca kayda değer ve hayra alamet değil..
Abd, daha birkaç gün önce, -Suriye'de asker bulundurma nedenimiz olan pkk/pyd çetelerine-, savunma bütçesinden yüz milyonlarca dolarlık bir tahsisat ayırdı..
Suriye'ye, pkk ve türevlerinin alan hakimiyetini önlemek için asker sokuyor ve yabancı devlet sınırları içinde asker bulunma riskini üstleniyoruz, Abd, -binlerce tır ile- düşman kabul ettiğimiz bu güçlere lojistik destek sağlıyor, savunma bütçesinde pay ayırarak, devlet politikası olarak tescillendiriyor..
Hem düşmanımıza askerimizi vuracağı silahları veriyor hem de şehitlerimize sahip çıkıyor..
Abd'nin Bu kadar cıvık ve pişkin davranışlarını, müttefikliği "ensest" bir ilişki biçimi zannetmelerine yormak mümkün..
Kendisine verilecek uygun cevap; "hayvan terli, yemez" olmalı..( bu kadar riyaya kanmam, anca gidersin anlamında , alay tümcesi)..
Rusya ve İran düşman ilan ettiğimiz rejim güçlerinin yanında, Abd bizim beka endişemiz olan pkk/pyd'ye desteğini arttırıyor.. ve biz hem rejim ve hem de bunlarla sıcak çatışma alanlarına hala asker sevk ediyoruz. ..
Tam bu esnada, abd'li muhterem "şehitlerimiz var, başımız sağ olsun" diyerek, yardımımıza koşuyor.. Rusya da, dün sabah itibarı ile zırhlı araç yüklü harp gemilerini boğazdan geçirerek Suriye'deki üslerini tahkim etme yolunda..
Manzara tam bir "ayı tuzağı" '....!!


Nalan Kaygılı


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.