booked.net
 
 

 

Damat

 KADIKÖY ve ÜSKÜDAR SEÇİMLERİ - 29/03/2024





ERCAN ERDEM
E-Posta
1 Nisan başlıklı yazımdan sonra, iki ilçe seçimleri ile ilgili de bir şeyler yazayım dedim. Bunlardan bir tanesi Kadıköy, diğeri Üsküdar. Neden Kadıköy? Çünkü 1994-2004 arası Belediye Meclis üyeliği yaptım. Neden Üsküdar? 2014-2019 yıllarında da Üsküdar da oturduğumdan burada meclis üyeliği yaptım.
Önce, Üsküdar'ı anlatayım; orada CHP adayı bir hanımefendi, kadın aday var. Sayın Didem Dedetaş, liyakati ortada, yıllarca Şehir hatlarını idare etmiş 1455 yılında kurulan Haliç tersanesini ayağa kaldırmış, başarılı işlere imza atmış bir hanımefendi. Ayrıca Sayın Ekrem İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşlarından, İmamoğlu ile aynı frekansta. Bana göre, yaptıkları yapacaklarının teminatı. Kendisini yakından tanımamama rağmen Paşabahçe vapuru, tersane gibi geçmişimizi ayağa kaldırmış olması kendisinin bir gustosu olabileceğinin de göstergesi. Kısaca Üsküdar'a kadın dokunuşuyla çok güzel şeyler yapabilir. Soru, seçimi kazanabilir mi? Bana göre kazanabilecek tek aday. 2014-2019 İBB ve Üsküdar Meclis üyeliğimde Sayın Hilmi Türkmen ile bayağı bir mücadele ettim, yanlış olan her şeye muhalefet ettim, hatta davalar açtım. Sonuçta, kendisini iyi tanırım. Sayın Türkmen'in karşısına en iyi adayı çıkarttı bence Sayın İmamoğlu, CHP diyemiyorum nedeni ise geçen dönem çıkarttığı aday Sayın Ahmet Kılıç ortada. 2014 yılında CHP, yaptırdıkları araştırmada Sayın Kaftancıoğlu tarafından bizlere açıklandığı gibi bir profilde aday çıkartmış olsaydı belki Üsküdar'ın Makus talihi o zaman değişecekti. CHP Üsküdar meclis listesinde tanıdığım "esnafın sesi" Sayın Emre Gülener var, o da Sayın Dedetaş'a bu seçim boyunca yardımcı oldu ve olmaya devam ediyor. Sayın Hilmi Türkmen 2009 seçimleri öncesinden beri siyasetin içinde 2009-2014 arası Belediye Başkan yardımcılığı yaptı. 2014-2024 arası Belediye Başkanı 15 senelik bir Başkanlık ve seçim tecrübesi var. Seçimlerde ekibiyle çok agresif çalışırlar. Agresiflik içerisinde her şey var, dikkat edilmeli. Dileğim odur ki; bu seçimde Sayın Dedetaş halkın AKP ve Türkmen'e olan acı tepkisini de arkasına alarak başarılı olacaktır.
Sinesinde Üsküdar olan bir kadın bunu başarır ve Üsküdar'ın makus talihi değişir.



Gelelim Kadıköy'e;
"Kadıköy Mesut olacak", sloganıyla çıktı, Mesut Kösedağı.
2014-2019 yılları arasında Mesut Kadıköy'den ben Üsküdar'dan İBB meclis üyeleriydik, AKP zihniyetiyle birlikte mücadele ettik. Mesut diye hitap etmeye devam edebilirdim, zaten oğlumla aynı yaşta, ancak Sayın Mesut Kösedağı demek daha doğru. Sayın Kösedağı her şartta Kadıköy'e Belediye Başkanı seçilecektir. Kadıköy malum, CHP nin kalesidir ve kimi koysa kazanır, nitekim öyle de olmuştur. Ancak, Sayın Kösedağı hem CHP gençlik kollarından gelmesiyle, hem de 10 yıllık Meclis üyeliği ile İBB meclis gurubu içerisinde bulunması nedeniyle hatta grup sekreterliği ve sözcülüğüyle iyi bir adaydır. Dediğim gibi kendisini iyi gözlemledim, o da beni gözlemlemiştir. Kendisininin iddiası CHP nin bugüne kadar Kadıköy de aldığı en yüksek oyu alacağı şeklinde. Ben Sayın Kösedağı'nın mücadeleciliği ve karakterini kısmen de olsa bildiğimden buna inanmak durumundayım. Ayrıca İBB Meclisinde geçtiğimiz 2019-2004 döneminde grup yönetiminde de bulunarak AKP li meclis üyelerine karşı iyi bir mücadele vermiş ve Sayın İmamoğluna destek olmuştur. Sayın İmamoğlu Belediye Başkan adaylarını seçerken, mümkün olduğunca kendisine yakın adayları seçmiştir. Hatta söylenen ve bazı yerlerde görünen o ki; İBB meclisine gidebilecek isimlere bile müdahale etmiştir. Bence de kendisi adına doğru yapmıştır. Sayın Mesut Kösedağı, Kadıköy de başarılı olacaktır, biz de kendisine elimizden gelen desteği vereceğiz tabii ki. Bu arada belirtmek isterim ki, Sayın Mesut Kösedağı'nın soyadı Kösedağ(ı) torunum bile Kösedağı diyor, dikkatimi çeken bu hususu da belki düzeltebilirim böylece.

Seçimden önceki son yazımı bitirirken 7. dönem İBB meclis üyeleri arasından Belediye Başkanlıklarına aday gösterilen, Pendik den Tarık Balyalı'ya, Kağıthane den Tonguç Çoban'a, Sarıyer den M.Oktay Aksu'ya, Sultangazi den Ferhat Epözdemir ve Kartal dan Gökhan Yüksel arkadaşlarımıza da buradan selam olsun çok çalıştılar, seçimlerde hayırlısı olsun.
Son cümlem, tüm CHP lilere, lütfen bu seçimde CHP vs CHP yani CHP-CHP ye karşı olmasın. Seçim kazanmak için, olgunlaşmış bu ortamda en büyük tehlike CHP vs CHP dir.
DİKKAT DİKKAT DİKKAT


ERCAN ERDEM


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.