booked.net
 
 

 

Damat

  Çin'den bakınca Türkiye'nin gücü




Ekrem Dumanlı
10.04.2012
E-Posta

Başbakan Tayyip Erdoğan, yaklaşık 300 işadamıyla Çin seyahatinde.

Bir grup gazete yöneticisiyle temasları yakından takip ediyoruz. Kısa bir süre önce Başbakan, Kore ve İran'a gitmiş; o gezileri de yerinde izleme imkânı bulmuştum. Hak vermek gerekir ki, bu tip kısa süreli ve uzun mesafeli yolculuklar gerçekten yorucu. Ancak başka bir açıdan da meseleye yaklaşmak gerekiyor: Gittiğiniz her ülkede Türkiye'nin gücünü gördüğünüz gibi o potansiyel gücün kullanımında ne denli geç kalındığını, onlarca senenin heba edildiğini fark ediyorsunuz.
Çin seyahati de öyle. Bir kere doğru tespit ve teşhis etmek gerekiyor ki Çin, dünyada hızla yükselen bir güç haline geldi. Dünya devletler muvazenesinde oynadığı rolün ilerleyen senelerde daha da ağırlık kazanacağına kesin gözüyle bakıyor uzmanlar. İkinci bir tespit: Çin Türkiye ile temaslarını artırmak, ilişkilerini derinleştirmek istiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün buraları ziyareti üzerinden birkaç sene (Haziran 2009) geçti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e kadar pek çok ziyaret gerçekleşti. Şimdi de Başbakan Erdoğan, yanında altı bakanı ile Çin'de.
Görüşmelerin en merkezinde ekonomi var. 300 işadamının bu geziye iştirak etmesinin asıl sebebi de bu. Zaten katılımcılardan bir kısmı Çin'de ticaret yapıyor. Çinliler de bu ilişkilerin kuvvetlenmesini, derinleştirilmesini talep ediyor. Onların da Türkiye'de büyük yatırım planları var. Genç ve dinamik nüfusuyla; hatta nüfuzuyla Türkiye onlar için ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1030
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.