booked.net
 
 

 

Damat

  Önce Balyoz, sonra Sarıkız




Nazlı Ilıcak
10.04.2012
E-Posta
Önce Balyoz, sonra Sarıkız Balyoz davasından yargılanan Org. Ergin Saygun, 5-7 Mart 2003 tarihli Plan Semineri notlarını, Tayyip Erdoğan'ın, toplantıdan kısa bir süre sonra Aytaç Yalman'a verdiğini ileri sürdü. (Bana göre, Yalman, belgeleri Genelkurmay Başkanı Özkök'e, Özkök, Erdoğan'a, Erdoğan da Yalman'a iletmiştir. Çünkü dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yalman, o tarihte kilit bir rol oynuyordu.)
Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz'e ait olduğu belirtilen bir konuşma, 4 Mart 2010'da internete düştü. Bu konuşmada Ersöz, "Orgeneral Yalman, 2003-2004 yılında komutanların hepsini vaktiyle satan adamdır. 19 Mart 2003'te, Hilmi Özkök'e komutanların hepsini gammazladı" diyordu.
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'in günlüklerinde, Aytaç ......

Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ilicak/2012/04/10/once-balyoz-sonra-sarikiz
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Hilmi Özkök ve diğerleri...


Funda Sanmaz
Bu kadar darbe eskizi arasında , komutanlık yapıp üzerine çamur sıçratmamak önemli..
Özkök bunu başarmış, uzun yıllar Brüksel Karargahında kaldığı söyleniyor. Nato savunma planları yanında,Gladyo eğitimini de iyi aldığı anlaşılıyor,AKP 'nin ilk yıllarında,ordu içindeki sazanları, seminer planlarına kimler yönlendirmiş netleşmiş değil, işin püf noktası acaba nerede?
Başbakan bunlardan ilk günden itibaren haberdar, çeşitli kaynaklar kullanmış, Özden Örnek de darbe günlüklerini hangi amaçla tutmuş,bu konunun da açıklığığa kavuşması lazım,
Aytaç Yalmanın, her türlü horona girdiği ve ağzını silerek sıyrıldığı anlaşılıyor,Çetin Doğana,Şener Eruygur'a "arş yiğitler vatan imdadına" diyen veya diyenler kimlerdi... Sonuçta,komutası altındaki orduda, iddialara göre, envai çeşit darbe yemekleri pişerken,komutan bir baş sovan bile doğramadan, emekli olup sıyrılmış gitmiş, diğerleri,belki de pişmemiş aşın hesabını veriyorlar.
Sahi bu mutfağın baş ahçısı kimdi ???


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.