booked.net
 
 

 

Damat

  Pimi çekilmiş el bombası: Jandarma




Ali Bayramoğlu
10.04.2012
E-Posta

2010 seçimlerinden hemen önceydi. Bir karşılaşmamızda Başbakan, sorduğum, "Sivilleşme süreci devam edecek mi" sorusuna, mealen "Demokratikleşme devam eder, ama asker, sivil ilişkilerinde şu an gelinen nokta ve denge iyi" şeklinde bir yanıt vermişti.
Seçim kampanyası AK Parti'nin üçüncü döneminde Kürt sorunundan askere değin, demokratikleşme meselesini arka plana itebileceğini akla getiren pekçok unsurla doluydu.
Sorumun arkasındaki endişe de buydu.
Nitekim o gün, Başbakan'a siyasi iradenin tek başına yapması gereken daha çok şey olduğunu söylemiş, jandarmanın durumunu hatırlatmıştım. Bir yönetmelik eksikliği (daha doğrusu askerin hazırlamaya yanaşmadığı bir yönetmelik) yüzünden il ve ilçelerde jandarmanın sicil amirinin vali değil, asker olduğuna işaret etmiştim.
"Asker de bu sorunların farkında" demişti Başbakan...
Ancak 1, 1,5 ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31885&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  La Gendarmerie Nationale


Adaletli Yargıç
Jandarmayı ele almış sayın yazar. Belki iyi yapmış ancak çok yüzeyden işlemiş ve konuyu, Jandarmayı Valilere bağlayalım'a getirmiş.
Üç beş batı ülkesinden örnekler falan verseydi belki iş alaturkalıktan çıkardı. Gitmiş Trabzon'un içindeki mahallenin hala Jandarma bölgesi olduğunda bahsediyor. Bari İstanbul'dan örnek verseydi. Bazı ilçelerde trafik bile jandarmada.
İş bağlamakla olmuyor, olayı örnekleriyle değerlendirmeye açmadıktan sonra.
Ama galiba sayın yazarın niyeti başka; niyeti, bu yetkilere kim sahip olsun? sorusu içerisinde yatıyormuş görünümü veriyor.


  Jandarma da buzdolabı mı dağıtacak..??


Pervin Bakırtutan
Bayramoğlu,Emasya protokolünü halletti,şimdi ,jandarmanın sicil amiri neden Vali değil de Jandarma Genel Komutanlığı diye soruyor...
Düşüncesine göre,Vali,Jandarmanın da sicil amiri olup,il sınırları içinde ,istediği gibi kullansın...
Başbakan ,Valilere ne görev verdi, ne ihtiyacı varsa vatandaşın, tespit edin ve tedarik edin,binin kamyonun şöför mahalline ,gidin vatandaşın ayağına ,selamımı söyleyin,dağıtın.
Bayramoğlu'na göre,bu , eksik Demokrasi oluyor,ona göre,Kamyonda,Valinin yanında Jandarma komutanı da otursun, beraber buzdolaplarını,çek yatları yüklesinler,vatandaşın ayağına gitsinler,Başbakanın selamını iletsinler ve dağıtsınlar, Demokrasimizin bir eksiği kalmasın , bu öneriyi yabana atmasın büyüklerimiz......


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.