booked.net
 
 

 

Damat

  Gazetecinin suç işleme özgürlüğü




Ergun Babahan
14.02.2012
E-Posta

Washington
İngiltere’de Murdoch Grubu’na bağlı Sun Gazetesi’nin 10 çalışanı daha tutuklandı.
Tutuklanan gazeteciler kamu görevlilerine rüşvet vermekle suçlanıyor. Daha önce aynı gruba ait gazete yöneticileri ve çalışanları da telefonları dinledikleri iddiasıyla tutuklanmışlardı.
Bu arada, öldürüldükten sonra ses mesajlarının Sun Gazetesi tarafından dinlenildiği anlaşılan Milly Dowler ve diğer kurbanları ailelerinin hukuk mücadelesini Amerika Birleşik Devletleri’ne taşımaya hazırlandıkları belirtiliyor.
Bu gelişme, yabancı ülkelerde rüşvet vermeyi yasaklayan yasanın ihlali anlamına geldiğinden News Corp aleyhine milyonlarca dolarlık para, yöneticileri için de hapis cezasıyla sonuçlanabileceği belirtiliyor.
Dünyanın en büyük haber organizasyonu, para ve ......

Kaynak : http://www.stargazete.com/yazar/ergun-babahan/ergun-babahan-yazdi-haber-424662.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  basının işlevi


Neylan Yaman
Basın kendi işlevini yaparken etik kurallara ve kanuni düzenlemelere uymak zorunda,Sun gazetesi mensuplarınının kamu görevlilerine rüşvet dağıtması v.d faaliyetler bu hususları ihlal etmiş olabilir,ama bu örnek ile ergenekon konusunda yüzdeyüz taraf olmak yerine temkinli yaklaşmanın bunlarla ilgisi yok. 28 şubat şakşakçılığı ile bir başka dönemin şakşakçılığı arasında gazetecilik etiği bakımından fark yok,arada menfaat trafiği varsa o da ayrı bir konu. Yargılama süreçlerine taraf olmak,yarın yargılama sonuçları hayal edilen gibi çıkmazsa, taraf olanları 28 şubat gazetecisi yapar,sonuçta 28 şubat darbecileri ile yatağa girmek ile başka operasyonlarda alkışçı olmak arasında fark yoktur...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.