booked.net
 
 

 

Damat

  Sonunda 28 Şubat...




Ali Bayramoğlu
13.04.2012
E-Posta

Bir hafta dinlenme arzu etmiştim, ama, bunu bir gün ertelemekte yarar var. Zira dün sabah Türkiye tarihi günlerden birisine daha tanık oldu. 28 Şubat soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Çevik Bir'in, emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın aralarında olduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Bu, 28 Şubat soruşturmasının ilk keskin adımıdır.
Türkiye, malum, önemli bir sivilleşme sürecinin tam ortasında. 2000 sonrası (27 Nisan muhtırası dışındaki) tüm darbe girişimleri yargı önünde, pek çok general darbe iddiasıyla tutuklu... Geçmişe yönelik olarak 12 Eylülcülerin yakasına yapışıldı. 27 Mayıs ve 12 Mart dahil tüm darbeler hakkında Meclis'te araştırma komisyonu kuruluyor.
Ve 28 Şubat sonunda onlar arasındaki yerini ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31924&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Demokrasinin askerleşmesi....


Hayati Kovancı
Bayramoğlu,senaryoyu biliyor ve filmin sonundan emin,aman dikkat rövanşizme kapılmamak lazım gibi tavsiyelerini tersten okumakta fayda var...
Bu taraftan bakınca farklı gözüküyor, militer tutumlar demokrasiye saldırmış ve zarar vermiştir ama ,demokrasi her zaman yolunu bulmuştur. Sorun bugün ve sonrasındaki demokrasinin kalitesinin seyridir,"vurun askere" diyerek demokrat olunmaz,onu da alın,bunu da alın nidaları arasında demokrasi gelişmez..
Demokrasiyi militarizmin etkisine kapatmak önemli ama,bunu yaparken , hukuk devleti sınırları içinde kalmak gerekir,tehlike rövanşizmden gelmez,Demokrasinin lumpenleşmesinden gelir. Bir de , Bayramoğlu ve ekürisi yazı, çizi erbabı,mağduriyet beyanlarından vazgeçsin,28 şubatta bir gün gözaltına mı alınmış? Bugün , insanlar,neyle suçlandığını sora sora yıllarca yatıyor.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.