booked.net
 
 

 

Damat

  Lekeli




Ahmet Altan
15.04.2012
E-Posta

Babam bana bir keresinde, “yazıya bir alıntıyla başlama” demişti, onun yazıyla ilgili tavsiyelerini her zaman dikkatle dinlerim.
Onun için yazıya bir alıntıyla başlamadım.
Bu yüzden, Ahmet Cemal’in harika bir şekilde Türkçeleştirdiği, Can Yayınları’nın da özenle bize sunduğu Zweig’ın “Montaigne” kitabının girişindeki kısa bir bölümü şimdi aktaracağım.

“Ancak savaşların, zorbalığın, tiranca ideolojilerin... bireysel özgürlüğü tehdit ettiği bir zaman dilimini kendi sarsılmış ruhunda yaşamak zorunda kalmış olan kişi, sürü kudurmuşluğunun egemenliğindeki böyle zamanlarda insanın iç dünyasının en derin noktasında yatan ‘ego’suna sadık ......

Kaynak : http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-lekeli.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Montaigne..


Nurcivan Bakıcı
Ahlaki ve manevi özgürlük , bağımsızlık,kendi,mahremiyetine sığınmak ve orada,dünyanın ve özellikle de siyasetin bütün mürailiklerine direnmek,Amaç buysa,arınmak böyle olacaksa, Ahmet Altan, işin zor,siyaset,senin gibi bir kabiliyeti çoktan kemirmeye başladı,özerk alanlarını kaybediyorsun, siyaseten itikafa(yemeden konuşmadan uyumdan iç dünyaya dönük ibadet,içindeki cevherle buluşma..) çekil. Yoksa,yarın öbür gün kendini sen bile tanıyamıyacaksın..


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.