booked.net
 
 

 

Damat

  Akıl tutulması, saptırma, çarpıtma...




Cengiz Çandar
15.02.2012
E-Posta


Bazılarımızda “akıl tutulması” görülüyor. Tuhaf sorular soruyorlar; “MİT mensupları suç işlemişlerse, görevlerini kötüye kullanmışlarsa, onlardan hesap sorulmayacak mı? Burası hukuk devleti olacaksa, böyle olması gerekmiyor mu?”


Bu soruları ortaya atarak, geçen hafta, -hafta sonu görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle görevinden alınan- özel yetkili savcının başlattığı soruşturmanın meşruluğunu savunur haline geliyorlar.
Bazılarımızın “akıl tutulması”, aynı çerçevede görevlerinden alınmış olan İstanbul Emniyeti’nin (eski) İstihbarat ve Terörle Mücadele şube müdürlerinin savunulmasına işi götürüyor.
Konuyu saptırmanın anlamı yok. Kıyamet, “görevlerini kötüye kullandığı” ve “KCK içinde suça bulaştıkları” iddia edilen MİT mensuplarının “hukukun gereği olarak” hesap vermeleri için Savcılık tarafından çağrılmaları nedeniyle kopmadı.
Kıyamet, Savcı’nın –görevini kötüye kullanarak- “şüpheli” sıfatıyla –altını kalın çizgilerle çizelim; bilgilerine başvurulmak üzere değil “şüpheli” sıfatıyla MİT Müsteşarı’nı, bir önceki MİT Müsteşarı’nı, bir önceki MİT Müsteşarı’nı ve “Oslo süreci”yle ilgili olarak iki MİT görevlisini çağırması ve soruşturma başlatmak ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19920147.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  siyasi sorumluluk


seval serin
Çandarın anlayışına göre siyasi sorumluluk alanlara hukuk müdahale edemez. Oslo sürecinde ,başbakan siyasi sorumluluk aldı MİT'i gönderdi,mit oslo ile kalmadı başka ilişkilere de girdi ve sonuçta yaptıkları polis takibine takıldı,savcıya intikal etti. Bu ÇANDAR mantığına göre, olayda siyaset ön almış durumda,yargı müdahale ederse,siyasete müdahale etmiş olur bu da demokrasiye uymaz, çünkü demokrasilerde siyasetin suç işleme özgürlüğü vardır,yargı müdahele edemez!!:):) Vay be,bu topraklar ne demokratlar yetiştirmiş insanın ağzı açık kalıyor...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.