booked.net
 
 

 

Damat

  1915 ve biz...




Ali Bayramoğlu
24.04.2012
E-Posta

Bugün 24 Nisan...
24 Nisan'ı dünyanın dört bir yanında Ermeniler, "1915 olaylarını"nın başlangıç günü olarak anar ve yaşananları "soykırım" olarak niteleler bu genel bir kabulü görür.
Bunun içindir ki, basını, siyaseti, devleti, muhafazakarlarıyla Türkiye de, bu tarihi, "Türk düşmanlığı günü olarak" yaşar.
Malum, Türkiye'deki genel kabul 1915 tehcirinin "Ermeni ihaneti" üzerine girişilen askeri zorunluluk olduğu, ölümlerin bu sırada ve Ermeni ayaklanmalarının bastırılmasında meydana geldiği yönündedir. Bu kabule göre soykırım tümüyle bir iftiradır.
Önde duran tablo, politik tablo bu.
Ama bir adım geriye gider, duygu ve endişeler diliyle bakarsak görüntü değişir.
Böyle bakıldığında, 24 Nisan Ermenilerin kayıplarını ve geride bıraktıklarını andıkları bir saygı günüdür. Anadolu'daki Müslümanların, Türklerin ise itham edilmenin baskısı ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=32097&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Yerçanik (mutlu) Aram


Burhan Kul
Yerçanik Aram da hatıratında sormuş, "siyasete karışmış, Ermeniler arasında benim tehcir listesinde adım neden yazıldı? " diye,kargaşa dönemleri, böyle olumsuzluklar doğuruyor, kim,kimle,nasıl,neden,sorularına doğru cevaplar çıkmıyor,kurunun yanında yaş, yaşın yanında kuru da yanıyor. Bahçekapı da ki masaları beyaz örtülü lokanta ,içilen dostluk rakıları,muhteşem mezeler, bozulan ahenk...
Esasında,bu konu Ermeni yurttaşlarımızla o zamanki yönetim arasında değil..
Bu ahengi bozan dış güçler, kışkırtıcılar ile bizler arasındadır, tıpkı bugün,kürt çocuklarını dağlara taşıyan kışkırtıcılarla olduğu gibi.
En kolay yol,T.C Devletine vurmak, hesabı ondan sormaktır ve yanlıştır..
Ermeni yurttaşlar ve kürt yurttaşlar ile el ele verip,Türkiye'ye dönük kışkırtıcı tezgahları kuranlara karşı birlikte hesap sormaktır doğru olan,ama nasılsa her taraftan sıkıştırılan bir devlet anlayışı var, vurun abalıya demek en kolayı... Akbabalar Anadolunun üzerinde uçmaktan hiç vazgeçmedi,ne dün ne bugün, birbirimizi değil, akbabaları hesaba çekmek zamanıdır...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.