booked.net
 
 

 

Damat

  EMİN ÇÖLAŞAN: Şu Benim Fethullah Davaları




Emin Çölaşan
24.04.2012
E-Posta

Varan 1 – Beraat ettim
SEVGİLİ okuyucularım, burada yayınlanan 26 Ekim 2011 tarihli yazımda, Fethullah’ın bana gönderdiği kısa bir mektuba yer vermiştim. Aslında bayram tebriki idi…
Bana övgüler düzüyor, ne muhteşem bir insan olduğumu (!) vurguluyordu. Amacı elbette belliydi. Başkaları gibi beni de kafakola almak.
Bu ıslak imzalı mektubu burada yayınladım, aradan bir süre geçti ve bir savcılık tebligatı elime ulaştı. ABD’de yaşayıp Türkiye’ye geri dönemeyen Fethullah bu yazım nedeniyle benden şikâyetçi olmuş, hakkımda ceza davası açılmasını istiyor ve şöyle diyor:
“Çölaşan haberleşmenin gizliliğini ihlal etmiştir. TCK uyarınca hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılması…”
Savcıya savunmamı verdim. “Ben gazeteciyim. Bana tanımadığım kişiler tarafından gönderilen her yazı, üzerinde eğer aksine bir not yoksa yayınlanması için gönderilir. Kaldı ki, bu bir bayram tebrikidir ve haberleşmenin gizliliği gibi bir şey söz konusu olamaz…”
Savcı buna rağmen dava açtı. Yargılama İstanbul’da başladı. Bir kez de mahkemeye gazetemizin İstanbul’daki avukatı İsmail Yılmaz’la birlikte savunma verdik.
Küçükçekmece 2. Asliye ......

Kaynak : http://www.ilk-kursun.com/haber/102187
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.