booked.net
 
 

 

Damat

  28 Şubat’taki Washington ve İsrail




Cengiz Çandar
25.04.2012
E-Posta


Türkiye’nin “askeri darbeler geçmişi”yle yüzleşmeye başlamasında Ergenekon soruşturması tarihi önemde ve değerdeydi. Onunla başladık. 12 Eylül, Türkiye’nin darbeler tarihinin en ağır sonuçlar vereniydi. O da soruşturma kapsamına alındı. Henüz nasıl gelişeceği ve nereye doğru yol alacağı net gözükmüyor ama “olmaz, yapılmaz” denilen şey, bir şekildi oldu ve yapıldı.


“Askeri darbeler geçmişimiz”in en ağır sonuçlar doğuranı 12 Eylül ise, “en sinsi” olanı ve sivil toplumun dokularına nüfuz edeni 28 Şubat idi. Askerin doğrudan yönetime el koyması söz konusu olmadığı ve gece yatıp sabah darbeye uyanmadığımız, 28 Şubat bir sürece yayılarak gerçekleştiği için, farklı bir askeri darbe türü. Darbecilerin kendileri, eserlerini “Postmodern Darbe” diye nitelediler.
Ak Parti iktidarı, 28 Şubat soruşturmasına güçlü bir siyasi iradeyle destek verdi. Belki de bugüne dek rastlanan en güçlü siyasi irade ile. Öyle ki, 28 Şubat’ın simge ismi Çevik Bir’in gözaltına alındığı gün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e uzanan yelpazede bir çok hükümet üyesi, 28 Şubat’ı soruşturmanın isabetini vurguladılar.
En önemlisi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki sağlam tavrıdır. Başbakan, “Tamam cadı avı olmasına ama adalet de yerini bulsun. ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20414098.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.