booked.net
 
 

 

Damat

  Devletin tiyatrosu olmamalı




Engin Ardıç
27.04.2012
E-Posta
Devletin tiyatrosu olmamalı Önce bu ülkenin yalanlarından birini daha düzeltelim, bazı muhterem Ankaralılar ve bazı çokbilmişler üzülseler bile...
Ankara Devlet Konservatuarı'nın (ve de tiyatrosunun, ve de bağlı olarak operasının, balesinin) kurucusu Carl Ebert, çok kişinin sandığı gibi "Naziler'den kaçıp da Türkiye'ye gelmiş" falan değildir!
Kaçıp gelen ve Türkiye'nin kucak açtığı birçok Alman vardır ama Ebert onlardan değildir. (Bunların içinde Yahudiler de vardı ama hepsi Yahudi değildi... Örneğin dünya savaşından sonra Berlin'e belediye başkanı olacak Ernst Reuter, Yahudi değildir.)
Carl Ebert, Atatürk'ün talebi üzerine, ......

Kaynak : http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2012/04/27/devletin-tiyatrosu-olmamali
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Özel tiyatrolar...(Karaca,genar,İstanbul tiyatrosu Kenterler ,Devekuşu kabare..)...


Rengin Sezgili
69'lı yıllar özel tiyatroların ciddi bir hamle içinde olduğu yıllardı..
Sanat aşkı ile bir sürü tiyatrocu icrayı sanat eylediler,seyircileri vardı,tiyatro kültürü gelişiyordu,kendi yağları ile kavruluyorlardı,giderek azaldılar,araya tiyatro yakmalar girmeye başladı...
Bugünlerde tiyatroyu yaşatmak sanatsal faaliyetin yanında ayrıca bir direniş tavrını da simgeliyor....
Gelinen noktada,artık adaletli yardımlar ile özel tiyatroların desteklenmesi gerekiyor, işin içine,muhafazakar sanat kavramı da girdiği için paylaşım daha zorlu olacak,ama özel tiyatrolar mutlaka desteklenmeli..
Alman tiyatro adamları Hitlerden icazetli gelmişse ne olmuş,sanatta karşılıklı etkileşim de önemli,buradan yola çıkıp,Hitlerle ,Musolini ile muhabbet imaları ne kadar tuhaf,Bugün ,dünyanın en emperyal gücü aBD,ortalığı yakıp yıkıyor, yüzlerce askeri üsle dünyayı,enerji kaynaklarını kontrol ve Irak örneğinde olduğu gibi adeta gasp ediyor, şimdi,bu ülke ile ,iyi ilişkilerde bulunmak,ileri demokrasimiz açısından bir nakise mi sayılacak, o zamanki yöneticiler,dünya demokrat liderlerle doluydu da ilişki mi kurmadılar,..???


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.