booked.net
 
 

 

Damat

  Şiddet!




Ekrem Dumanlı
30.04.2012
E-Posta

23 Nisan törenlerine çocuğunu izlemek için gelen bir anne, eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet sonrası anlaşıldı ki daha önce ölüm tehdidi savuran adam, karakola götürülmüş, savcı karşısına çıkarılmış; ama serbest bırakılmış. Yazık!

İzmir Kemalpaşa'da bir adam şiddetli geçimsizlik nedeniyle üç yıl önce boşandığı eşini sokak ortasında defalarca bıçakladı. O vahşi görüntüler ekranlara ve gazetelere yansıdı. Adam ilk ifadesinde yaptığından pişman olmadığını söylemiş.
Kadınlar günü münasebetiyle nutukların atıldığı bir günde, Pendik'te, bir adam, geceyi geçirmek için sığındığı Kurtköy Tıp Merkezi'ni bastı ve bekleme salonunda oturan genç kadına kurşun yağdırdı. Yine şiddetli geçimsizlik; yine vahşi bir cinayet... Mesele sadece aile kavgalarıyla sınırlı değil. 17 yaşındaki bir genç 85 yaşındaki kanser hastası dedesinin ölümü üzerine Doktor Ersin Arslan'ın canına kıydı. Kalbinden bıçakladığı doktora meslektaşları yardım edemedi; çünkü katile uzun zaman yaklaşılamadığı için doktor aşırı kan kaybetti.
17 yaşındaki bir cani tarafından öldürülen doktorun şoku devam ederken bir şiddet vakası da Van'da yaşandı. Üstelik olayın baş aktörü bir milletvekili. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, doktoru hem darp ediyor hem de ağza alınmadık hakaretler savuruyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ aradığında da "Aynısını yine yaparım!" diyor. Özür dilemesi gerektiği yerde bu kadar pervasız ve küstah konuşan adamın dokunulmazlık zırhına bürünmesi kabul edilebilir bir durum mu?
Ya İzmir'deki hadiseye ne demeli? Kalbi duran bir hastayı iki kere hayata döndürmeye vesile olan doktor hanım, üçüncü teşebbüsünde çaresiz kalıyor. Hasta yakınları 30 kişilik bir ekiple hastaneyi basıyor ve doktoru saçlarından sürüklüyor.
Sadece sağlık sektöründe yaşanmıyor bu vahşi saldırganlık. İstanbul'un Esenyurt ilçesinde tasdikname almak için son kez okula gelen bir öğrenci arkadaşlarının önünde öğretmenini bıçaklıyor. 28 yaşındaki bayan öğretmen dört saatlik ameliyata alınıyor ve iki gün yoğun bakımda kalıyor (Çok şükür, hayati tehlikeyi atlatmış).
Sakarya'da bir öğrenci velisi, güya çocuğunu savunmak için okula geliyor, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenini tören sırasında ve öğrencilerin huzurunda hastanelik ediyor... Şiddetin ideolojik olanı da var. FEM Dershanesi, Cizre gibi belli mahrumiyetler yaşayan bir ilçemizden Şırnak birincisi çıkarmış. Dershanenin bu güzel başarısı yeni değil; her sene buradan birinci çıkıyormuş. Alkışı hak eden FEM'e çarşaf giyip silahını ve kimliğini gizleyen bir terörist Kalaşnikof'la ateş ediyor. Güya bu "eylem" sayesinde "Kürt halkı" için mücadele etmiş oluyor.
Hafta içinde yine teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar oldu. Daha önceki bir operasyonda teslim olan PKK'lıya, kendi parkasını çıkarıp vererek onun üşümesine engel olan asker bu sefer şehit düştü. Başbakan, "PKK silahı bırakmazsa operasyonlar sürer." diyor ısrarla. Haklı. Elindeki silahla hem halkın hem güvenlik güçlerinin hayatına kasteden bir örgüte, dünyanın neresinde hangi devlet müsamaha gösterir?
Medyaya yansıyan şiddet olayları, aslında bir buzdağının sadece dışa vuran kısmı. Medyanın hadiseleri veriş tarzındaki şehevi yaklaşım ise problemin bir başka parçası. Acı gerçek şu ki toplumun tamamını çepeçevre kuşatan bir sevgisizlik ve saygısızlıkla karşı karşıyayız. Toplumsal bütünlüğümüzü ayakta tutan değer yargılarımız onlarca senedir hor görülüyor. ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1030
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.