booked.net
 
 

 

Damat

  Soru ve cevaplarla ‘Cemaat’ meselesi




Ahmet Hakan
17.02.2012
E-Posta


SORU: Sen daha önceki yazılarında “Cemaat” ile “hükümet” arasında bir kavganın yaşanmayacağını yazmıştın. Ama bak kavga ettiler...


Ne diyorsun?
CEVAP: Doğrudur: Daha önceki yazılarımda “Hükümet ile ‘Cemaat’ etle tırnak gibidir” demiştim. Doğrudur: Etle tırnak kapıştı. Doğrudur: Ortada ciddi bir çelişki var gibi görünüyor. Oysa yok. Çünkü benim iddiam, bu iki yapının “iktidar gücü” ellerinde olduğu müddetçe esaslı bir kapışma içine girip ayrışmayacakları yönünde... İşte bakın: Kapıştılar ama hemen de silahları gömüverdiler. Ayrışmadılar. Birbirlerine girmediler. Karşılıklı meydan okumayı uzatmadılar. Sonuç? İktidar gücü ellerinde olduğu müddetçe ayrışmayacaklar. Yani iddiamın arkasındayım.
* * *
SORU: Yazılarında “Cemaat’i bırakalım, hükümete bakalım” diyorsun. Oysa “Cemaat”, Türkiye’de hükümete bile meydan okuyan bir güce erişti. Bu durumda niye “Cemaat”i bırakıp hükümete bakalım ki?
CEVAP: Şundan dolayı: “Cemaat”e muhalefet ederek bir yere varılamaz. Muhatap bulamazsınız. Çünkü “Cemaat”in bir genel başkanı yok, yönetim kurulu yok, örgütlenme şeması yok... “Bürokrasideki ‘Cemaatçi’ yapılanma” falan diyerek de bir yere varılamaz, çünkü bunun da kanıtlanabilir bir tarafı yok. Ancak bazı kuşkulardan hareketle analizler yaparsın, o kadar... Bu analizlerle de bir sonuç alamazsın... ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19936674.asp?yazarid=131
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  ortaklık!!


yeşim gelincik
Ahmet Hakan dengeli bir kalem,elinde adeta kıl terazisi var,zaman zaman,duygu dünyasındaki sadakatten mütedeyyin görünenlere iltimas yapıyor,varsın yapsın. Vefa her zaman önemli bir meziyettir, gözükararmış rövanşistlerin şirazeyi iyice kaçırdığı bu günlerde ,çölde bir vaha gibi duruyor.
Camianın iktidarla birbiri içinde eriyecek kadar yakın olduklarını varsayalım ,ama bu sefer durum farklı gibi,Rahmetli Ecevit örneği çok dramatik, Ecevit'in duygusallığı ile Başbakan'ın bu yapıyı,beyinlerdeki kıvrımlara kadar tanıyor olması mukayeseye elvermez. Bu güne kadar,"beraber yürüdük biz bu yollarda " söyleniyordu,artık "severek ayrılalım" söylenecek gibi, A.İ.H.M 'nin Özkan'la ilgili kararını değerlendirmesi için ,"şapo"(chapeau) frankofonların söylediği gibi..(şapka çıkartılır)


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.