booked.net
 
 

 

Damat

  Baş belası!




İbrahim Karagül
08.05.2012
E-Posta

Ekonomik bunalım Avrupa'yı derin bir değişime hazırlıyor. Aşırı sağın ve Sol'un yükselişe geçmesi değişimin ilk dalgaları. Krizin siyasi ve sosyal sonuçları, yakın gelecekte kendini ağır biçimde hissettirecek ve asıl sarsıntı o zaman hissedilecek.
Avrupa Birliği yerine bölge ölçekli ortaklıklar, Atlantik kıyılarını vuracak ırkçı dalgalar, bir tür "Avrupa neoconları"nın ortaya çıkışı, birlik yerine çatışma eksenli politikaların öne çıkması, 2. Dünya Savaşı sonrası yoğun emekle biriktirilen şeylerin hoyratça gözden çıkarılması, ekonomik krizin kaynak ve pazar paylaşım savaşına dönüşmesi gibi Avrupa dışını da etkileyecek ciddi gelişmelere "olabilir" diyerek hazır olmakta fayda var.
Bu yüzden "Arap baharı" dediğimiz isyan dalgalarının Akdeniz kıyılarından başlayarak Avrupa başkentlerini vuracağına hep inandım. Ortadoğu'dan sonra Asya'yı vuracağı iddia edilen değişim dalgasının Asya'dan önce şaşırtıcı biçimde Avrupa'yı etkileyebileceğine de.

Kaynak : http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=32297&y=IbrahimKaragul
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.