booked.net
 
 

 

Damat

  Deve mi kuş mu




Abdülkadir Selvi
09.05.2012
E-Posta

CHP'nin grup toplantısı bitmiş ancak gazeteciler gitmemişti. Kemal beyi görünce hareketlendiler. Başkanlık Sistemine ilişkin görüşlerini sordular.
"Onlar yapay gündemler" yanıtını verdi Kılıçdaroğlu.
MHP lideri Bahçeli ise grup konuşmasında," Türkiye'nin bugünkü siyasi, sosyal ortamı içerisinde başkanlık sistemini uygun bulmuyoruz" dedi.
Böylece muhalefet cephesinde yeni bir şeyin olmadığını gördük.
Oysa sistem tartışması öncelikle siyasetin işi. İktidarı, muhalefetiyle siyaset kurumu bu tartışmaları yapmalı ki, yeni Anayasayı yapma sürecinde sistemimizi bu garabetten kurtaralım.
Liderler tartışmıyor, Meclis'te bu konuda müzakere yapılmıyor. Ama bir bakıyorsunuz ki, hiç akla hayale gelmeyen bir konuda, sistem krize giriyor.
İki örnekle bu noktayı açmak istiyorum.
28 Şubat sürecinde hükümet kurma görevinin Tansu Çiller'e verilmesi için güvenoyu alacak sayıdan fazla milletvekilinin imzası olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Demirel hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz'a vermişti.
Ayrıca partiler ve liderler dururken, Refahyol'un yıkılması sürecindeki gayretlerinden dolayı ödül olarak hükümeti kurma görevi, milletvekili ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=32321&y=AbdulkadirSelvi
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Sayın Gül hangi partiden(di) ??


Murat San
Eski cumhurbaşkanlarını saymışsın,Rahmetli Celal Bayarın DP amblemli bastonundan da bahsetmişsin ama sayın Gül'ü atlamışsın..Atatürk vr İnönü CHP genel Başkanı sıfatı ile Cumhurbaşkanlığı yaptılar da ,sayın Gül ,hangi sıfatla Cumhurtbaşkanlığı yapıyor,Başbakan,AKP gurubunda kendisini atamadı mı??Başkanlık ,yarı Başkanlık,tartışılsın da,her şey tartışılsın ,illa bir karartma yapmak zorundamısın sevgili kardeşim ???


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.