booked.net
 
 

 

Damat

  Cam vazo kırılmamalı




Abdülkadir Selvi
17.02.2012
E-Posta

Ankara güne uyanıyordu biz yola çıkınca. Karlı, buzlu bir Ankara sabahında düştük yola.
Enerji Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Ukrayna'dayız.
Gezideki tek gazeteciyim.
Bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyorum elbette ki.
Bakan bey, yoğun tempo arasında üşütmüş. Soğuk bir iklimden daha soğuk bir iklime, gece yarısı hava sıcaklığının eksi 32'ye düştüğü Ukrayna'ya gidiyoruz.
Mesleğin cilvesi olsa gerek. 15 gün önce Cumhurbaşkanı ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'ndeydik. Artı 30'da, denize giriyorlar, kumsalda güneşleniyorlardı. Ukrayna'da ise hava sıcaklığı en iyi eksi 15.
Uçağımız Esenboğa Havaalanından hareket ettikten sonra, karlı tepelerin üzerinden Karadeniz'e doğru yöneliyoruz. Hava soğuk ama gündem sıcak. Benim aklım Ankara'daki tartışmalarda.
"Az siyaset, çok enerji" diye baştan şartı koyuyor Taner bey.
"Tamam" diyorum ama siyasette biriken enerji de az değil. Neredeyse nükleer santrali patlatacak seviyede.
O nedenle, "son bir soru" diye diye birkaç soruyu birbiri ardına sıralıyorum. Taner bey ihtiyatlı. Ama sadece enerji işlerini takip ediyor sanmayın. İç politikadaki tüm gelişmeleri yakından takip ediyor.
Müsaadeniz olursa bugün yazı üslubumda bir değişiklik yapacağım. Pek tarzım değildi ama yararlı bulduğum için Enerji Bakanı Taner Yıldız'la yaptığımız sohbeti, soru cevap olarak doğrudan aktarmak istiyorum. Tabi zaman zaman da araya girerek. Son günlerin MİT tartışmasıyla başlıyoruz sohbete. Altımızda uzanıp giden Karadeniz gibi dalgalı bir konu. "Buna yalnızca AK Parti'nin değil, ülkenin bir meselesi olarak bakmak lazım" diye söze başlıyor Taner Yıldız.
"Bu ülkenin idaresine irade koyan AK Parti hükümeti tabi ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31100&y=AbdulkadirSelvi
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  vazo kırılabilir...


Nevbahar Ergenç
Hem yazarın hem de bakanın tedirginlik duydukları belli,bu güne kadar omuz omuza geldiler ve gidecekleri yollar var,yol kazası olursa iş nereye varır kestiremiyorlar,iktidara çok alıştılar,amaç ülkenin istikrarı falan değil,iktidar,alan paylaşımı,paylaşmak güzeldir,ama paylaşılan alanlar birbirinin içine geçmeye başladı. Nedir bu tedirginlik,anlaşılır gibi değil, bir de ortadaki ,cam vazo değil ,kristal kaseden bahsediliyor bir kırılırsa işler ayaz....,aman kırmayın!!!


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.