booked.net
 
 

 

Damat

  İşte Silivri Cezaevi




Ahmet Hakan
12.05.2012
E-Posta


SİLİVRİ Cezaevi kapılarını ilk kez gazetecilere açtı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin eşliğinde gezdik cezaevini...


İlk izlenim: Her yer pırıl pırıl... Bize özel mi, her zamanki hali mi? Karar vermek zor.
“Silivri Cezaevi” deyip geçmeyin: Burası orta büyüklükte bir kasaba... 10 bin tutuklu ve hükümlü, 5 bin de personel çalışıyor. Yani 15 bin nüfusu var. İnfaz koruma memurları, cezaevi içinde bir günde 18 kilometre yürüyor... Küçük çapta bir cezaevi gezisi için en az beş kilometre yürümek gerekiyor. Yani devasa bir yapı var karşımızda.
Adalet Bakanı öncelikle tutuklu ve hükümlüler için verilen sağlık hizmetlerini tanıttı. Cezaevi içinde bir “devlet hastanesi” oluşturulmuş, çok sayıda uzman doktor görev yapıyor hastanede... Ayrıca Silivri Cezaevi kampusunda bulunan bütün cezaevlerinin “revir”leri de var, orada da günün her saati sağlık hizmeti veriliyor.
Bakan’ın tanıttığı ikinci yer: Mutfak... Mutfağa abartılı hijyen önlemleri içerisinde alınıyoruz. Titizlik had safhada... Kazanlar dolusu yemekler pişiyor mutfakta. Temizlik, düzen, intizam açısından 10 numara... Karavanadan tattık: Lezzet ve çeşitlilik hiç fena değil.
Ortak kullanım alanları da Bakan’ın önem verdiği yerler: Tutuklu ve hükümlülerin kullanımına hazır bekleyen dershaneler, spor salonları, bilgisayar odası falan... ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20536611.asp?yazarid=131
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Beş yıldızlı otel olsa ne olur.??


Vahide Rengin
Belgesellerde izliyoruz,ABD hapishanelerini,iş yapabiliyorlar ,eğitimlerine devam edebiliyorlar,her türlü teknolojiden istifade edebiliyorlar,ayrıca dünyada ,kendi hapishanelerindeki yolsuzluklarla,kanunsuzluklarla ilgili en sert eleştiri getiren filimler de Amerlkada yapılıyor.. Adalaet Bakanı da anlaşılan şikayetlerden yılmış,bir promasyon gezisi tertip etmiş,medyayı sözde bilgilendirme adına,Ahmet Hakan haklı olarak temkinli,oltanın etrafında dolanmış,sonunda da Allah kurtarsın diyerek en samimi ve naçar temennide bulunmuş..Silivriden hiç şikayet etmemiş olsalardı,hapishane şartları ,dünya ölçeğinde en üst klasta olsaydı ne değişirdi,siyasi bir yargılama var ve süreç adil yargılanma kıvamında ilerlemiyor,Bavulla delil servisi üzerine açılan davalar,digital deliller ile ilgili sanık itirazları,gizli tanık müessesesi hakkındaki tereddütler v.d..Mesele yargılamanın bir an önce sona ermesi,iş uzadıkça şikayetler artacak,silivrideki konfor veya konforsuzluk önemini çoktan yitirdi...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.