booked.net
 
 

 

Damat

  Şike, şampiyonluk, GS, FB, diğerleri




Ali Bayramoğlu
15.05.2012
E-Posta


Önce Galatasaray Futbol Takımını tebrik edelim, ter döktüler, şampiyon oldular.
Ve inanılmaz bir futbol sezonu geride kaldı.
Ancak kabul etmek gerekir ki geride kalan sadece bir futbol sezonu değil, aynı zamanda siyasi, ahlaki, hukuki bir cendereydi.
Bu dönem Türk sporu, spor kültürü, dahası sporla ilişkin olarak Türk hukuku ve Türk siyaseti için tarihe bir "skandal dönem" olarak geçecektir.
Fenerbahçe'nin baş aktörü olduğu şike davası açılıp, ilk tutuklamalar yapıldığı zaman, "temizlik esastır, şike varsa ucu nereye gidiyorsa gitmelidir, eğer şike açıksa Fenerbahçelilerin ve diğer zan altındaki klüplerin hesap sorması gereken dava açan merci değil, şike yapanlardır" tarzı bir çok yazı kaleme aldım...
Fikrim değişmedi.
Ancak, teslim edelim, şike meselesi zamanla bir rezalete dönüştü...

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=32396&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Dip noktasından nasıl çıkılır...Bayramoğlu çareyi sen söyle!!


Can Güğümcü
Doğru söylemiş,dip noktasına vurdu futbolumuz,Şike ,sportmenliği yok eden,kamu düzenini bozan ciddi suç katagorisinde bir eylemdir ve cezayı gerektirir. Şike konusundaki yasa fazla sert bulunarak değiştirildi ve hukuk süreçleri sulandırıldı, şikeden yargılananlar arasında Fenerbahçe başkanı da var,ihalenin ona kalacağı üzerine dedikodular yapılıyor,davalar bitmedi,Federasyon da nihai kararını vermedi,işin bir de UEFA tarafı var, bir şampiyonluk kupasını dostça bir atmosferde veremediler,görüntüler,fair play ruhunun artık ölmekte olduğu izlenimi doğuruyor,Dip noktasından nasıl çıkılır diye sorulursa,zihniyet olarak bu kadar böünmüş bir toplumda sporda da bölünmüşlük ayrışma had safhada olduğu için, yakın gelecekte zor görünüyor..Bayramoğlu,bir sosyolog yanılmıyorsam,o, cevap veremedikten sonra kim ne diyecek bu durumlara???


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.