booked.net
 
 

 

Damat

  Kürt sorunu unutulmaya yüz tutarken...




Ali Bayramoğlu
18.02.2012
E-Posta

Siyaset "tartışabilmek" demektir; sorunları konuşarak çözmek, kararları müzakere ederek almak demektir.
Siyaset "iletişim" demektir...
Siyaset bir toplumdaki farklı beklenti, öneri ve taleplerin belirli kurallar ve yasalar çerçevesinde karşı karşıya gelmeleri "birbirlerini etkileyerek, birbirlerinden beslenerek, birbirlerini çürüterek", kararlara zemin oluşturması demektir.
Siyaset, farklı kesim ve talepler arasındaki fikir alışverişinin ve ortak payda arayışının tek vasıtası olan "düşünce özgürlüğü" demektir.
Tartışmanın, konuşmanın, düşünce özgürlüğünün bittiği yerde siyaset de biter, anlamını yitirir.
Siyaset bitince küfür başlar, kavga başlar, kaba güç devreye girer.
Küfür ve şiddet sadece ilkelliğin ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31131&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  kürt sorunu mu ağaların sorunu mu**


Gülgun Yazman
Siyaset dar alana hapsediliyor ise sorumlusu artık asker değildir,yeni komuta kademesi kendi alanlarına çekilmiştir,en azından hal ve tavır olarak öyle gözükmektedir. Yine size göre,önümüzdeki dönemlerde de halk bu siyaseti ,"siyaseti toplumun emrine verdiği için"destekleyecektir,Dünyanın sayılı elektronik dinleme tesisleri,Genelkurmay tarafından mite devredildi ve mitin başında
Başbakanın özel temsilcisi bulunuyor,muhalif düşüncelere göre,emniyet ve yargı iktidarın önündeki bütün anti demokratik eylem tasavvurlarını dahi ortadan kaldırmış ve silivride zorunlu ikamete yerleştirmiştir..iktidarın on yıl sonra halen kontrrol edemediği alan neresidir,kürt sorunu,hiç bir zaman iç dinamiklerin ön aldığı bir sorun olmamıştır, hep bir takım parmakların karıştırdığı kullandığı bir mecradır ve geçmişte devletin içinden de bunaun böyle gitmesinden yararlanmış olanlar olabilir.. sayın Bayramoğlu,on sene uzun zamandır,iktidar mazeret ve mağduriyet kabul etmez,hala mağdurluk ve kuşatılmışlık psikozu takiye amaçlı değilse siyaseten de sağlıklı değildir,kürt sorunu ne yazık ki kandille imralı arasına sıkışmış ve terör ağalarının can pazarlığına dönüştürülmüştür ve bu da baştan beri sorunun basit bir espiyonaj faaliyeti olduğunu doğrulmaktadır,Batı tarafından endişe etmemek lazım,üç beş manüplatif hareket dışında herkes ,birbirinin etnik kimliğini nazara almadan yaşamlarını sürdürüyor ve kaynaşma süreci devam ediyor,iktidar bu konular üzerinden değil kalkınma politikaları üzerinden desteklemek daha gerçekçi olacaktır...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.