booked.net
 
 

 

Damat

  Kafası karışıklar için 'İmaj ve Hakikat'




Hüseyin Gülerce
18.05.2012
E-Posta

Devam eden darbe ve darbeye teşebbüs davaları, yüzyıllık yakın tarihimizin en önemli dönüm noktasıdır. Evet, bu davalar asrın davalarıdır.

Yalnız bir sıkıntı var. Yüz yıllık askeri vesayet rejimi; silahlı kuvvetler içerisinde, özellikle medyada, siyasi bünyede, üniversitelerde ve bir kısım iş dünyasında öylesine derin bir hâkimiyet kurmuş ki, hakikatlerin açığa çıkması konusunda çok kuvvetli bir direnme ile karşı karşıyayız. Darbe davalarının itibarsızlaştırılması, bu davaların, iktidar partisinin askeri yıpratmak için uydurulmuş davalar olduğu ısrarla, inatla, karalama kampanyalarıyla sürdürülüyor. Başarılı da oluyorlar. Özellikle medya-siyaset ayağı, bu konuda gerçekten en az yüzde 35'lik bir kesimin kafasını karıştırmayı sağlamış durumda. Bu kesim, asker içindeki cuntacı yapıyı görmek istemiyor, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerine rağmen hâlâ, "bizim askerimiz böyle şeyler yapmaz" diyor.
İşte şimdi bir kitap bu önyargıyı, bu kabullenememeyi yıkıyor. Gazeteci Alper Görmüş, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in günlüklerini bir kitap haline getirdi. "İmaj ve Hakikat" isimli kitapta, daha önce yayınlanmamış, ya da altı çizilmemiş müthiş bölümler var. Birkaçını sıralayayım:
"Bugün 4 Kasım 2002. (Seçimin ertesi günü) Şanssız ve uğursuz bir gün. AKP ezici bir çoğunluk sağlamış oluyor ve Anayasa'yı değiştirme yetenekleri oldu.
25-29 Kasım 2002. Törenden sonra Komutan'ın odasına gittik. Hemen konu AKP'ye karşı ne yapılması gerektiğine geldi. (Hatırlarsanız şimdi Balyoz davasının tutuklu ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1038
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.