booked.net
 
 

 

Damat

  Amerikan “Predator”unu bırak; Türk “Heron”una bak..




Cengiz Çandar
19.05.2012
E-Posta


Wall Street Journal’ın “Roboski katliamı” ile ilgili haberini Genelkurmay yalanladı.


Kime inanacağız, “Amerikan Savunma Bakanlığı”nın kaynaklarına dayanılarak ortaya atılan “bilgilere” mi; yoksa kendi Genelkurmay’ımızın “yalanlaması”na mı?
WSJ, finans ve siyaset dünyasında önemli ağırlığı bulunan bir gazetedir ve haberlerinin yalanlandığı ya da yalanlamaya müsait haber yaptığı pek duyulmamıştır.
Bu, elbette, WSJ asla yanılmaz gibisinden bir sonuca götürmemelidir. Yanılabilir. Ama, haberlerinde doğruluk payı ihtimalinin çok güçlü olduğuna dair haklı bir algı oluşturmuştur.
Türkiye’de ise yönetim “şeffaf” hiç olmadı; en önemli çağdaş demokrasi ilkesi sayılan “accountability” yani yöneticilerin “hesap verirliği” Türkiye’nin pek tanışık olduğu bir kavram da, uygulama da değil.
Yakın geçmişin darbe girişimlerine ilişkin soruşturmalar, “hesap verirlik” ilkesinin uygulamasından ziyade, kötü yazılmış iddianameler, çürük ve çelişkili suç isnatları gibi “hesap sorma” ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20585530.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Genelkurmay Başkanı istifayı düşünür mü ???


Lerzan Balcı
Başbakan Uludere ateş topunu Genelkurmayın kucağına bıraktı. "Biz yetki veririz, onlar yetkilerini kendi sistemleri içinde kullanırlar "dedi...Şimdi,Genelkurmay Başkanı,bu facianın hangi zorunluluktan doğduğu konusunda toplumu ikna sorumluluğunda,açıklama sırasi Genelkurmayda, yeterli ve ikna edici bir açıklama gelmezse, istifa müessesesi devreye girmelidir.Başbakan,haklı olarak bu soruların muhatabı olmaktan sıkılmış vaziyette, ,Mit Başkanına gösterdiği himayeyi burada göstermemekte ,dolaylı yoldan istifaya işaret eder gibi durmaktadır....


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.