booked.net
 
 

 

Damat

  Kıbrıs'a 20 bin İsrail askeri?




İbrahim Karagül
22.05.2012
E-Posta

İsrail, haberi yalanladı! "İddialar temelsiz, gerçeklerden uzak. İsrail tarihi boyunca başka bir ülkeye asker göndermedi. Bu haberin neden yapıldığı sorgulanmalı..." Dışişleri Sözcüsü'nün açıklaması böyle.
Peki iddia neydi? Anadolu Ajansı kaynaklı haber, doğruluk payı yüzde otuz olsa bile, Türkiye için şok edicidir:
Kıbrıs Rum Kesimi ile yapılan savunma anlaşması çerçevesinde 20 bin İsrailli asker Ada'ya yerleştirilecek. Benjamin Netanyahu ile Dimitris Hristofyas arasında 16 Şubat'ta yapılan görüşmede, Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz kaynaklarının işletilmesi, pazarlara ulaştırılması için yapılacak yatırımın maliyeti İsrail tarafından karşılanacak. Karşılığında bu ülkeye kara ya da deniz üssü verilecek. Askerler, binlerce işçi ve onların aileleri birlikte değerlendirildiğinde binlerce İsrailli Ada'ya yerleşmiş olacak. Limasol adeta bir İsrail kentine dönüşecek.
İsrail Dışişleri Bakanlığı bu haberi yalanladı. Biz yalanlamayı esas alıyoruz. Ancak içimizi kemiren bir şüphe var. İki ülke arasında yapılan savunma anlaşmaları, Akdeniz merkezle enerji ortaklıkları düşünüldüğünde, Yunanistan ile birlikte Almanya ve Fransa'nın bu ortaklıktaki payı ......

Kaynak : http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=32498&y=IbrahimKaragul
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.