booked.net
 
 

 

Damat

  'Kötü adam'ın sözü ve şehirlerin çağrısı




İbrahim Karagül
23.05.2012
E-Posta

NATO zirvesi ve Türkiye'yi de yakından ilgilendiren yeni savunma konsepti, İran'ın Bakü Büyükelçisi'ni geri çekmesi, Türkiye ile Fransa'nın yeniden dost olup olamayacağı, Afganistan'da Taliban'la hükümet birliklerinin işgale karşı ortaklıklar yaptığı iddiaları ve daha bir çok konu var tartışılacak.
Ancak 'İşte adamımız bu' diyerek hakkında oldukça kötü şeyler yazdığım bir isme ayırmak istiyorum bugün köşeyi. Yıllardır verdiğimiz mücadelenin, hayalini kurduğumuz geleceğin karşı tarafından yer alan, bugünkü adaletsizliklerin emelindeki düşüncenin temsilcilerinden biri olan, ömrünü bize ait her şeyi yakıp yıkmaya adayan, ABD'nin 'karakutusu' olarak bilinen ve şimdilerde NATO zirvesinin yapıldığı Chichago'nun Belediye Başkanı olan Rahm Emanuel'in bir sözü, yukarıdaki bütün konulardan daha çok dikkatimi çekti.
Hürriyet gazetesine konuşan Emanuel, 'Chicago ve New York gibi kentlerin aldıkları kararlar, geleceğin nasıl olacağını şekillendiriyor. Gelecekte dünyadaki rekabetin, Türkiye ve ABD şeklinde değil, Chicago ve İstanbul veya Şangay ve Hong Kong şeklinde olacağını düşünüyorum' diyor.
Doğru söylüyor...
Küresel siyasi ve ekonomik ağırlık Doğu'ya kayıyor, Türkiye'nin ekseni değişiyor, dünya yeni kutuplara ayrılıyor, Yeni Ortadoğu düzeni inşa ediliyor, Avrupa Birliği dağılma sürecine girdi, yıldızı parlayan ülkeler, ......

Kaynak : http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=32518&y=IbrahimKaragul
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.