booked.net
 
 

 

Damat

  'İnsafa davet' kabul görünce




Ekrem Dumanlı
28.05.2012
E-Posta

Meğer bir dokunan bin âh işitecekmiş. Meğer fanatizm herkesin sabrını taşırmış. Meğer marjinal grupların futbol üzerinden aylardır yaptığı kara propaganda insanların canına tak etmiş.

Küçük ama örgütlü bir zümre ne diyordu: "Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçiriyor!" Absürt bir iddia. Tevil götürmez bir zırva. Gel gör ki sanal âlemde pişirilen, korsan gösterilerde provası yapılan bu kara propaganda pek çok insanı da etkilemişti. Sonrası malum. Araba yakmalar, molotofkokteyli atmalar, rastgele oraya buraya saldırmalar... Ortaya çıkan kaotik manzara, bu ülkenin her kesimini derinden üzdü. Meselenin taraftarlık ruhuyla izah edilmesi asla mümkün değildi. Marjinal grupların umurunda mı? Asla! Onlar sosyal çatışmayı kışkırtmak için her türlü figürü, kirli amaçları için kullanıyordu.
Nihayet sabır taşı çatladı. Fener-bahçe'nin içinden cesur bir haykırış yükseldi. Hafta içinde gazeteniz Zaman, iki gün "İnsafa davet" manşeti attı. Fenerbahçe'ye gerçekten gönül vermiş, önemli vazifeler deruhte etmiş, yıllar boyu elini taşın altına koymuş insanlar "Yeter!" dedi. Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir, Asbaşkan Cihan Kamer, eski Başkan Ali Şen... Yıllardır Fenerbahçe'ye hizmet etmiş insanlar "cemaat düşmanlığı" üzerinden yürütülen kara propagandanın hem Fener'e hem ülkeye zarar verdiğini gördü ve sağduyunun sesi haline geldi.
"Gerçek Fenerliler" konuşunca Fener'in içine sinsice çöreklenmeye çalışan marjinal gruplar suçüstü yakalanmış oldu. 1 Mayıs mitinginde Başbakan Erdoğan ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye hakaret içeren pankartı da onlar açmıştı. Sanal âlemde hücreler kurup kamuoyu oluşturmak isteyenlerin ezberini "İnsafa davet" haberleri bozuverdi.
Aslında toplumun her kesiminden taraftarı olan spor kulüplerimizi politize etmek için epey bir süredir gayret sarf ediliyor. Her kesimden insana açık kulüplerimizi aşırı sol örgütlerin sahte laiklik söylemiyle esir almak isteyenler var. İşte en çarpıcı örneklerinden biri: Başbakan Tayyip Erdoğan ameliyattan çıkmış, nekahet dönemini yaşıyor. O sırada efsane Fenerli Lefter hayatını kaybetti. Başbakan, Fenerbahçe Stadı'nda yapılan törene sağlığını tehlikeye atarak katıldı. Orada bile haddini bilmez birtakım örgütçüler Fener formasını kendine kalkan yaparak Başbakan'ı yuhaladı. Neden? Cenaze evinde böyle bir küstahlık hangi Fenerbahçelinin (hatta hangi insaflı insanın) vicdanına sığar.
Başbakan'ın tribün terörüne karşı söylediği "Lanetliyorum." sözünün altında ezilenler, saldırı oklarını Fethullah Gülen Hocaefendi'ye çevirdi. Zaten çoktandır sinsi bir propaganda yapılıyor, medyadan bir kısım malum çevrelerden de bu kara propagandaya destek geliyordu.
Daha üzücü olan da nedir, biliyor musunuz? Marjinal gruplarla hiçbir irtibatı olmayan; hatta ahirette hesap vermeyi dünya hayatının merkezine yerleştiren güzelim insanlardan bir kısmı bile fanatik bir halet-i ruhiye ile akla karayı birbirine karıştırıyor. O yüzden "Gayretullaha dokunma noktasına gelmiştir" deniliyor. Gerçekten de öyle. Hiçbir suçu, günahı olmayan, ülke sevdalısı milyonlarca insan hakkında o kadar ağır ithamlarda hatta hakaretlerde bulunan kişilere taraftarlık kimliğiyle destek çıkmak onca insanın hakkına hukukuna tecavüz etmek demektir. Bunun insafla, vicdanla, imanla, hesap günüyle izahı mümkün değildir.
Denge, bir kere bozulmaya görsün! Adamlar bir futbol kulübünü "üst kimlik" ilan edip sanal âlemden cinnet mustatiline devam ediyor. Kime göre üst kimlik? Herkesin kulübü herkese 'üst kimlik' olursa toplumu bir arada tutacak manada hangi mukaddes değer kalır? Aklî melekelerini yitirmiş bazı insanlara ne diyeceksin ki "insan olma"nın üst kimlik olduğu, ondan sonra kişinin kutsallarına göre kimliklerin bulunduğunu, o kimlikler arasında din, vatan, kültür, insan hakları gibi kavramların sıralanabileceğini anlayabilsinler.
Dünyaca ünlü bir teknik direktörle yakın dostluğum olmuştu. Aynı zamanda efsane bir futbolcu olan o ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1030
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.