booked.net
 
 

 

Damat

  İmzasız ihbar mektuplarıyla yüzlerce kişi tutuklanıyor ama isimli ihbarlara itibar edilmiyor




Can Ataklı
30.05.2012
E-Posta
Bu yazımdaki bilgiler yeni değil. 2008 yılından bu yana medyada yer alan haberlerin bir özeti niteliğinde. Ancak buradaki bilgiler ve uygulamalar çok şaşırtıcı. Topluca bir kere daha bakmak yararlı olabilir.

Balyoz davası sanklarından Orgeneral Bilgin Balanlı’dan bir mektup aldım. Bu mektup belli ki sadece bana yazılmış değil. Balanlı benim gibi birçok gazeteci ve yazalara bu mektubun bir örneğini göndermiş.

Nitekim bazı yazarlar köşelerinde bu mektuptan söz ettiler.

Balanlı mektubunda sahteliği defalarca bilimsel olarak kanıtlanmış bir takım dijital deliller nedeniyle hapiste “rehin” tutulduklarını “bırakın yargı işlesin, hukuka müdahale etmeyelim” kandırmacasıyla bir hesaplaşma yapıldığını belirtiyor.

Orgeneral Balanlı’nın mektubunu da tıpkı başka tutuklu generallerden gelen benzer mektuplar gibi içim burkularak okudum.

Ancak Balanlı’nın mektubunda çok ilginç bir bilgi var. Bu bilginin üzerine gittiğimde çok çarpıcı ve korkutucu bazı gerçeklerle karşılaştım.

Balanlı mektubunda Orhan Aykut isimli bir kişiden söz ediyor. Aykut ünlü “Matkap” operasyonu sırasında tutuklanan ve 6 yıl hapse mahkzm edilen, cezasını Tekirdağ F Tipi cezaevinde çeken bir mahkzm.

Bu kişiyle ilgili bilgileri diğer yazıda bulacaksınız.

Orhan Aykut’un özelliği şu; Cezaevinde tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını belirten Orhan Aykut 13 Aralık 2010’da Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak bir suç duyurusunda bulunuyor.

Aykut’un suç ......

Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=454059&Categoryid=4&wid=142
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.