booked.net
 
 

 

Damat

  Özellikle dindar kesim kürtaja karşı




Mehmet Ali Birand
31.05.2012
E-Posta


Şu sıralarda en çok tartışılan konulardan biri olan kürtaj hakkında, Bahçeşehir Üniversitesi'nin değerli hocası Yılmaz Esmer’in, Türkiye ve Avrupa'daki eğilimlerin ele alındığı "Dünya ve Avrupa Değerler Araştırmalarına" dayanan incelemesi çok ilginç sonuçlar çıkarmış. Sizlerle paylaşmak istedim.


Kürtaj sadece bizde değil, çok uzun yıllardan beri dünyanın her köşesinde tartışılan bir konu. Özellikle Katolik toplumlar için kürtajın hem dini hem de siyasi yönleri var ve çok karşı çıkarlar. Hele Amerika'da, belirli koşullarda kürtaj serbest bırakılmış olmasına rağmen, lehinde ve aleyhindeki tartışmalar çok serttir. Avrupa'da, kuzey ülkelerinin yaklaşımı çok daha kürtajdan yanayken, diğerlerindeki ortalamalar daha düşüktür.
Kürtaj konusunda en önemli bilgiyi uluslararası "Dünya ve Avrupa Değerler Araştırmaları" verir. Türkiye bu araştırmaya ilk kez 1990 yılında katılmış.
Bahçeşehir Üniversitesi'nin kuruluşu olan BETAM merkezinden değerli Prof. Dr. Yılmaz Esmer hocanın, bu araştırmalara dayandırdığı çok ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20661497.asp?yazarid=69
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.