booked.net
 
 

 

Damat

  Türkiye yeni anayasayı konuşuyor




Ali Bulaç
20.02.2012
E-Posta

TOBB'un öncülüğünde (TEPAV sekretaryası) Anayasa Platformu'nun toplantıları devam ediyor.

İlki Ankara'da (8 Ocak), ikincisi Konya'da (22 Ocak) yapılmıştı. Benim de üçüncüsünü izlediğim Edirne toplantısından (5 Şubat) sonra dün Diyarbakır'da dördüncüsü gerçekleşti. Toplantılarda seçilen ana slogan "Türkiye konuşuyor."
10 merkezî ilde sürecek toplantılar iki açıdan önemli, ilki anayasa yapımında doğru bir yöntem takip ediliyor; ikincisi ilginç, önemli fikir ve öneriler ortaya çıkıyor. Anayasa yapımında usulün esastan önemli olduğu izahtan varestedir. Edirne ve Diyarbakır toplantılarında bu usulün verimliliğini açıkça müşahede ediyoruz. Bilim adamları veya uzman anayasa hukukçuları, askerî darbe zamanlarında da metin yazar, siyasî iktidarların siparişi üzerine de. Eksik olan, halkın fikir, görüş ve taleplerinin doğru tespiti ve bunların anayasaya yansımasıdır. Bu da ancak en geniş katılımlı 'müzakere yöntemi'yle olabilir.
Ulusal düzeyde faaliyet gösteren 13 çatı kuruluşu her toplantıya temsilci gönderiyor: TOBB, TZOB, TESK, Türk-İş; TİSK, Hak-İş; Memur-Sen, T.Kamu-Sen, Türkiye Serbest Muhasebeci Malî Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği, Türk Veterinerler Hekimler Birliği, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ve Türkiye Noterler Birliği.
Ankara toplantısına TÜSİAD, TİM, MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD, TÜRKONFED, KADER, Türkiye Sakatlar Federasyonu, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, STK'ları Geliştirme gibi kuruluşlar da katılmıştı. Çatı kuruluşların yanında toplantıların yapıldığı ilin bölgesindeki sivil toplum kuruluşları ve birey olarak vatandaşlar katılıp ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1025
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  kendine yakışan elbise dikip giymek!!


Meziyet Çiçekçi
Anayasa yapımı hızla eyyamcılığa doğru gidiyor,Anayasa herkesin yapacağı bir metin değildi. TOBB başkanı ,popülizmin şahikasını yapmış,halk kendine yakışan elbiseyi dikip giymek istiyormuş. Bu kadar sene Başkanlıktan sonra gelinen nokta acıklı. Haute Couture elbise dikmekle anayasa yapmak arasında nasıl bir benzerlik var en usta terziler bile kendi kalıplarını güvendikleri bir meslektaşlarına çıkartırlar. Ali Bulaç da ,halk Akademisyenlerin metnine itibar etmiyor kendi yazmak istiyor diyor.Hayatında mektup yazmamış milyonların Anayasa metni yazacağını hayal ediyor,halk yazmazsa gece baskıncıları yazar vecizesi de Meclis Başkanından, sözde gece baskıncıları silivrideki özel ikametgahlarında istirahate çekildiler.
Müzayede ile yapılan ilk Anayasa olacak gibi gözüküyor. Kim daha fazla arttırırsa,onda kalacak yeni Anayasa... Biline.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.