booked.net
 
 

 

Damat

  Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki dostu...




Cengiz Çandar
09.06.2012
E-Posta


Vali Nasr, geçenlerde İstanbul’daydı. İran asıllı Amerikalı parlak akademisyen, önemli İslami düşünür Seyyid Hüseyin Nasr’ın oğludur ama babasının şöhretinden bağımsız kendi kanatlarıyla epey bir süredir uçuyor.

Beyaz Saray’da başkanlara, Dışişleri’nde bakanlara danışmanlık yaptı; en son olarak kısa süre önce Washington’da uluslararası ilişkiler alanındc itibarlı yüksek lisans okulu SAIS’in dekanlığına getirildi.
Vali Nasr, bana Washington’ta hayli geniş bir Türkiye ve Tayyip Erdoğan aleyhtarı hava bulunduğunu söyledi ve bu yıl yapılacak seçimlerde başkan değişikliği halinde, Türkiye’nin durumunun Washington’da zora girme ihtimalinden söz etti.
Anlattıkları Vali Nasr’ın tercihi değil. Vali Nasr, oldum olası Türkiye’ye sempati duymuş bir isimdir. Dile getirdikleri Washington gözlemleri. Tabii, bunların içinde bir”“uyarı” gizli; Türkiye ile ABD arasında son dönemlerde raslanabilecek en sıcak, en iyi ilişkilerin derin ve sağlam temellere dayanmaktan ziyade, işbaşındaki iki lidere dayanıyor olması.
Bunlardan birisi giderse, ilişkiler de tersine dönebilecek kadar etkilenebilir. Gitme ihtimali olan Tayyip Erdoğan değil; Barack Obama.
Buradan, Barack Obama’nın Kasım ayında yapılacak Amerikan başkanlık seçimlerini kaybedeceği sonuçları da çıkmasın. Sadece, seçim, sanıldığı kadar Obama’nın cebinde ya da çantasında keklik ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20725024.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.