booked.net
 
 

 

Damat

  Emin Çölaşan : Özel mahkemeler: Devlet içinde devlet




Emin Çölaşan
09.06.2012
E-Posta

SEVGİLİ okuyucularım, yıllardır gün geçmiyor ki, bu özel yetkili mahkemelerle yatıp kalkmayalım. Yüzlerce insan bunlar tarafından tutuklandı. Bir tutuklandınız mı, bir daha bırakılma şansınız yok.
Şimdi biraz geçmişe dönelim, olanları bir kez daha anımsayalım. Önce ortaya Ergenekon silahlı terör örgütü iddiası atıldı. Ülkemizin bir sürü yurtsever insanı tutuklandı.
Sabahın köründe polis tarafından evler ve işyerleri basılıyor, gözaltına alınanlar yaka paça götürülüyordu. Her sabah birkaç baskın vardı.
Asker, sivil, siyasetçi, gazeteci, işadamı, üniversite hocası ve rektörü, Allah ne verdiyse götürülüyordu. Giden gelmiyordu.
Hele baskınları yöneten özel yetkili savcı Zekeriya Öz vardı ki, Türkiye’ye korku salan adam olmuştu. Sonra görevden almak zorunda kaldılar. Şimdi ne yaptığını, ne işle uğraştığını bilemiyorum!
O günlerde AKP ’nin HSYK ’sı bazı olayları gözden kaçırmıştı! Bu özel yetkili mahkemelerin hâkimleri arasında tutuklanan sanıkların tahliye talebini kabul edenler vardı.
Bu durumu gören HSYK pirelendi, o hâkimlerin tamamı görevden alınıp başka yerlere atandı. Böylece dikensiz gül bahçesi oluşturulmuş oldu.
Ergenekon sanıklarının tümü halen tutuklu… İş o boyuta geldi ki, Türkiye’nin en seçkin insanları “Terörist” oldukları iddiasıyla hapis yatıyor. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ onlardan sadece biri!
Prof. Dr. Mehmet Haberal, ......

Kaynak : http://www.ilk-kursun.com/haber/107786
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.