booked.net
 
 

 

Damat

  Erdoğan sonrasına darbe paranoyası ile hazırlanıyorlar




Can Ataklı
11.06.2012
E-Posta
Sevgili okurlar; biraz amiyane giriş olacak ama, ne yazık ki “gündem manyağı” haline geldik. Hiçbir konu birkaç günden fazla gündemde kalamıyor, birini bitirmeden çok farklı bir başkasına dalıveriyoruz. Uludere, kürtaj derken geçen hafta özel yetkili mahkemeler gündemin tepesine oturdu.

Başbakan’ın öfkesi

Hafta ortasında Başbakan bir TV programında MİT Müsteşarı’nın şüpheli olarak sorguya çağrılmasını tekrar gündeme getirdi ve özel yetkili mahkemelere yönelik çok ağır ithamlarda bulundu. Başbakan’a göre bu mahkemeler artık çizmeyi aşıyor, devlet içinde devlet oldular.

Amaç terörle mücadele

Özel yetkili mahkemeler kanunu 2005 yılında bugünkü iktidar tarafından çıkarılmıştı. Amaç terör suçlarında mahkemelerin yetersiz kalmasının önüne geçmek ve bu tür suçlarda çok hızlı hareket ederek terörle mücadelede etkin bir sonuca gitmekti. Ancak iktidarın asıl amacı sonra ortaya çıktı.

Kıyım mahkemeleri

Teröre karşı etkin hukuksal önlem olarak görülen özel yetkili mahkemeler kısa sürede güya darbeleri önlemek için büyük davalar açtılar ve önemli aydınları, gazetecileri, akademisyenleri, siyasetçileri ve askerleri tutuklamaya başladılar. Kıyımı andıran bu davalar iktidarca hararetle desteklendi.

Hedef değişince

Ancak bu yılın başında özel yetkili savcılar ilk kez “planlanan” hedefler dışında bir hedefe; MİT’e yöneldi. İşte o anda işin rengi değişti ve Başbakan’ın talimatıyla zaten MİT’in sorgulanmasını sınırlayan yasa daha da ağırlaştırılarak jet hızıyla geçirildi ve aynı hızla ......

Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=456857&Categoryid=4&wid=142
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.