booked.net
 
 

 

Damat

  Saraybosna'dan bakıp Şam'ı görmek




Cengiz Çandar
12.06.2012
E-Posta


Saraybosna -Suriye 2011-2012 ile Bosna 1992-1995 arasında karşılaştırmalar yapılıyor. Bunu yapanlardan biri de benim. Üstelik, Bosna-Suriye karşılaştırmasına, güneyimizdeki gelişmelerin hayli erken bir aşamasında başladım.


Bosna-Suriye karşılaştırmasını yapanlara İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de eklenmiş. Hague’in Bosna’nın 1990’lı yıllarda yaşadıklarına benzettiği için bugünkü Suriye’den kaygı duyan açıklamasına, işin ilginç tarafı o ki, Saraybosna’da okudum.
Benim gibi sadece 1995 yılı içinde Saraybosna’ya her biri çeşitli tehlikelerle yüz yüze beş kez gelmiş birisi için; Saraybosna’da, unutulmaz anılara doğru bir “iç seyahat” yapmaması mümkün değil.
Bir seferinde Hırvat çeteciler rehin almıştı Saraybosna yolunda; Mostar’a varmak üzereyken. Gecenin bir vakti. Kurşunları vücudumuza doldurup cesetlerimizi saçsalar, hiçbir vakit nerede nasıl bu dünyayı terkettiğimiz öğrenilmeyebilirdi. Bir BM Barış Gücü zırhlısı az ötemizde bostan korkuluğu gibi duruyordu. BM’nin barış gücünün aşamayacağı sınırların bulunduğuna o gün somut olarak kanaat getirmiştim.
Bir başka seferinde, Zagrep’ten Saraybosna havaalanına iniş yapan BM uçağına (Ukrayna uçağı idi), havaalanını kuşatan ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20740542.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.