booked.net
 
 

 

Damat

  “Kürt sorunu cephesi”nde yeni bir şey var mı?




Cengiz Çandar
13.06.2012
E-Posta


CHP’nin girişimiyle Tayyip Erdoğan-Kemal Kılıçdaroğlu buluşmasının estirdiği heyecan rüzgarına, şimdi bir de “Talabani, PKK’yı ateşkese iknaya çalışıyor” haberinin heyecanı eklendi.


Ortada bir spekülasyon da yok.Açıklamayı yapan gerçekten de Talabani’nin sözcüsü Azad Cundiyani. Seçtiği sözcükler şöyle:
“Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, ateşkes ilan etmesi konusunda ikna etmek amacıyla PKK ile görüşüyor. Türk ordusuyla, PKK arasında çıkan çatışmalarda kan duruncaya kadar Talabani’nin girişimleri devam edecek. Bu çabanın neticeleri yakın bir zamanda ortaya çıkacak.Talabani iki taraf arasında bir köprü vazifesi görüyor. Kendisi, barışçıl çözümlerin iki tarafı birbirine yakınlaştıracağına inanıyor.”
Talabani’nin sözcüsünden gelen bu açıklama üzerine, önümüzdeki yaz PKK’nın silahları susturacağına ilişkin “iyimser” yorumlar ortalığı kaplıyor.Keşke, öyle olsa.
Bu arada, Başbakan’ın Kürt sorununa ilişkin konularda danışmanı olduğu ileri sürülen –bugüne kadar eğer bu konuda danışmanlık yapıyorsa, hiçbir “hayırlı” sonuç üretmemiş olan-  Ak Parti milletvekil Yalçın Akdoğan, dün Star’daki yazısında, PKK’nın yaz aylarında niçin “terör eylemlerini tırmandıracağını” uzun uzun anlatıyordu.
PKK’nın ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20748821.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  İhsan , şükran. ve haraç eşiği!!


Berhan kozlu
Herşey tamam ,güzel de, bu ülkenin birinci görevi devamlı olarak,isyan siyaseti taşeronlarına ihsanlar,cüluslar bahşetmek midir. Bu taraftakiler,kardeşim,elektriği biz ödüyoruz,vergiyi biz ödüyoruz,bölgeye yatırım bizim vergilerimizle yapılıyor,üstüne üstlük,kamu mallarını,yatırımları yakıyor yıkıyor,tahrip ediyorlar,kamu görevlilerini,güvenlik görevlilerini katlediyorlar,bu tablodan hala ,bu ülkenin vergisini ödeyen ,kaçak elektrik kullanmayan vatandaşları mı sorumlu,ne zaman bitecek bizim borcumuz diye sorsalar haksız mı olurlar.Kadını kuluçka makinası gibi kullanacaksınız,iktidar çocuk başına doğrudan geliri destek verecek,ondan sonra da kahvede hasır oturaklarda oturup ,hak hukuk üzerinei iri laflar edeceksiniz,İktidar,iyi niyetle,ana dilinizi okullarda seçmeli ders olarak okuyabilirsiniz diyecek,arkadaşlar da bu ihsan bize yetmez,şükran duymuyoruz,biz o eşiği aştık diyecekler,bu eşik atlama işi sadece o taraflarda geçerli değil,bu tarafta da eşikler aşıldı,Barzani,Irakta çoluk,çocuk,kadın kız,milyonlarca müslüman arap insanının kanı pahasına üzerine oturduğu petrol parasından bu tarafa bir çıkma yapsın,ne de olsa ecdat toprağının altındaki zenginliklerde bizim de hakkımız var,


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.