booked.net
 
 

 

Damat

  Leyla Zana’dan “kazan-kazan” mesajları…




Cengiz Çandar
16.06.2012
E-Posta


Leyla Zana, “sembol”dür. Tıpkı Fransızların ulusal sembollerinden “Marianne” gibi. Marianne, sanaldır. Leyla Zana’yı ben daha ziyade, İspanya İç Savaşı’nın (1936-1939) “La Passionaria”sına, yani Dolores Ibarruri’ye benzetirim. Bu gözlemimi kendisine de söylemiştim. Dolores Ibarruri, Franco faşizminin yıkılması üzerine, uzun sürgün yıllarından sonra, efsaneleştiği ülkesine dönmüş, legal siyasete devam etmişti.


Leyla Zana,  bugün çok insana utanç verici gelecek gerekçelerle 10 yıl dört duvar arasında kaldı. Hapse atıldığında iki küçük çocuk annesi genç bir kadındı. Onca zaman hapis yattıktan sonra, minyon ve gösterişsiz bedeni üzerinde vakarla taşıdığı başıyla, Türkiye ve uluslararası kamuoyunun önüne dimdik çıktı. Andrei Sakharov Ödülü gibi saygın bir ödüle layık görüldü. Kürt haklarını her platformda –içerde, dışarda- savunmaya devam etti.
Bağımsız bir kişiliktir. Kandil’e diyet borcu yoktur. Ömrünün en güzel yıllarını 10 yıl demir parmaklıklar ardında bırakmış olduğu için, ödediği bu çok ağır bedel ile, Kürt siyasetinde kimseyle borçlu-alacaklı ilişkisi içersinde değildir. Gerekli gördüğünde Abdullah Öcalan’ı da yüzüne karşı eleştirmiş olduğunu, bundan ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20772103.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Zana milletvekilydi,Dolores İbarruri sürgün,hiç benzer tarafları yok.


Macide Güvenir
Tarihi de bugünü de tahrif etmektesin. Erdal İmönü,Zana ve diğerlerini aldı kendi listesinden TBMM'ne getirdi,burada derdinizi anlatın siyaset yapın dedi,ilk gün Erdal İnönü'ye ihanet edip,meclis kürsüsünü istismar ettiler." Passionario "lakaplı kadın,Franco faşizmine direndiği için sürgüne çıkmak zorunda kaldı, Franco faşizmi nerede,Zana'nın mebus yapıldığı Türkiye nerede,biri yaşamak için sürgüne gidiyor,öbürü milletvekili yapılıyor ,sen de tutup bu ikiliyi mukayese ediyorsun,Zana bugün de milletvekili,ne zaman yasal siyaset yapıyorsa karşılığı var,temsil hakkını alıyor.. Geç de olsa anladı,Başbakan'a teslim oluyor.Çandar, zorlama tarihi,sarsma gerçekleri,Leylayı takip et...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.