booked.net
 
 

 

Damat

  AKP’nin işine gelmezse Özel Yetkili Savcılık kaldırılabilir




Can Ataklı
22.02.2012
E-Posta
Özel Yetkili Savcılık uzun bir süredir tartışılıyor. Çünkü Özel Yetkili Savcılık kurumu, heyette askeri hâkim ve savcılar da olduğu için demokrasiye aykırı bulunan Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin yerine kurulmuştu.

Aslında değişen bir şey yoktu, tek fark, artık askeri savcı ve hâkimlerin bulunmamasıydı.

Bu yasanın çıkmasında askerin de önemli katkısı olduğunu unutmamak gerek. Askerler özellikle terörle ilgili suçlarda normal mahkemelerin görev yapamayacaklarını ileri sürerek “devleti korumak için” başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de önlemler alınmasını istemişti.

AKP askerin bu talebinden rahatsız olsa da fazla karşı çıkamadı, DGM’ler yerine Özel Yetkili Savcılık getirildi, ne gariptir ki, yeni sistem öncelikle bunun için ısrarlı olan askeri vurdu.

Çünkü AKP önce aleyhine olabilir diye düşündüğü ve açıkça endişe ettiği Özel Yetkili Savcılık konusunu zaman içinde çok iyi değerlendirdi, kendine tehdit olarak gördüğü kişi ve kurumların üzerine bu savcılarla gitti.

Dikkatli okurlar hatırlayacaktır, Ergenekon soruşturmasının başladığı dönemde yandaşlar “Hukuka saygılı olun, bu yasaları siz çıkarmamış ......

Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=432440&Categoryid=4&wid=142
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Bingo..


hayal şen
Ataklı bam teline basmış,o maddeler orada dururken , Cumhurbaşkanının da Başbakanın da dokunulmazlıkları yok. Her ikisinin de üzerinde idari anlamda vesayet kullanacak bir makam olmadığı için,Başbakanı örgüt v.d yazılı suçlardan,cumhurbaşkanını da vatana ihanet ile ilişkilendirilecek herhangi bir suçlama ile soruşturmaya dahil edebilirler. Kaldırılsa bir türlü,kaldırılmasa bir türlü, bu kanundan frenkeştayn olur mu,olur.
Uluderede kim emir verdi ilginç soru,onu da dink davası gibi , Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu mu araştırsa ,ne dersiniz?
Hıran'tın arkadaşları Çok memnun olmadılar, rapor cinayeti silivriye bağlamadı,iş derin devletin üzerinde kaldı,derin devletin görünürdeki görevliler belli de ,arkadan kim kurgulamış bu katliamı,bu kadar Generali tasfiye ettiler bunu mu bulamıyorlar,ayağa kalkın Hırant'ın arkadaşları ,ama yalandan değil.
Dünyada bütün ihtilaflı konularda görüşmelere biz ev sahipliği yapıyoruz,en son ,iran nükleer araştırmaları ile ilgili konferansın İstanbulda yapılacağı açıklandı,, teröristlerle veya temsilcileri ile de Türkiyede görüşme teklifi makul geliyor,ne işiniz var Oslo'da , Tv. programlarında car car müzakerelerin ne kadar olumlu olduğunu anlatanlar yerine , naklen verilirse ,millet de seyreder , kim ne alıyor ne veriyor....




Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.