booked.net
 
 

 

Damat

  Demokratikleşme ve tasfiye




Ali Bayramoğlu
22.02.2012
E-Posta

Büyük krizde ortalık bir ölçüde duruldu. Yeni yasanın Cumhurbaşkanı tarafından hızla onaylanması, İstanbul savcılığının MİT'çilerle ilgili yakalama emrini geri çekmesi, İstanbul Emniyeti'nde üç hamlede ve üç kademede yapılan tasfiyeler, tasfiyeye uğrayan grubun savaşçı dili terk etme eğilimine girmesi, durulmanın önde gelen nedenleri...
Ancak geride kuvvetli tortuların kaldığı kesin...
Dışarıya tersi yansısa da, iktidar çevrelerinde sık kullanılan "7 Şubat kalkışması", "Sivil darbe" gibi tabirler bu tortuların keskinliği hakkında bir fikir verebilir.
Başbakan'ın "Sınırları aşan her türlü girişim yetki gaspıdır. Millet iradesinin çiğnenmesidir. Anayasa ve yasalar nezdinde gayrimeşrudur..." sözleri de tümüyle bu çizgide okunmalıdır.
Peki, bu keskin ve kuvvetli tortuların siyasi karşılığı nedir?
İki hususa özellikle dikkat çekmek gerekir.
1. Siyasi iktidar bundan böyle kendi alanına yönelik herhangi bir müdahaleye, iktidarını paylaşma girişimine hiçbir şekilde müsaade etmeyecek ve daha önemlisi bu konuda "süreklilik içeren gerekli önlemler"i alacaktır.
Gerekli önlemler her şeyden önce "törpü ve tasfiye" ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31184&y=AliBayramoglu
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Demokratikleşme arzusu ve gerçekler


lamia günebakan
Bayramoğlu,bu hengameden de , iyimser bir temenni ile, siyaset alanının artmasını öngörüyor.. Kürt sorunu denen sahanın problematiğinin sadece demokratikleşme dozunun yükseltilmesi ile çözülebilr varsayımı ne kadar örtüşütor.gerçeklerle ,Ergenekon ve balyoz yargılamalarında be başlangıcında güvenlikçi statükonun değil halen tartışılan operasyonların izi vardır. KCK soruşturma ve kovuşturmaları konusunda da oslo sürecinde de,sorunun bu günkü aşamasının kürt ahali ile ilgisi yok. Müzakerelerin öncelikli maddeleri,terör ağalarının affı ve yeni hayatları ile ilgili,şiddet ve parelel yaoılanmaların üreteceği zannedilen marjinal fayfa düşüncesi,meseleyi buraya getirdi.. Bu kadar çok faktörün etkilediği sorunlarda,çözüm için bir kerteriz noktası gerekir. Uluslararası ihtilaflarda güven arttırıcı deklerasyonlar her zaman iskenderin kılıcı işlevi görür. Bu meselede de atılması gereken ilk adım; terör örgütünün tek taraflı silah bıraktığının ilanıdır,yoksa, düğümler üzerine düğüm atılır ,İskenderin kılıcı da kar etmeyebilir....


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.