booked.net
 
 

 

Damat

  Kürtajı yasaklamak niçin zor?




Etyen Mahçupyan
01.07.2012
E-Posta

Son yirmi yılda İslami kesimde yaşanan ve nihayette AKP'yi iktidara taşıyan dönüşüm çevrenin merkeze yürüyüşü olarak adlandırılabilir. Yelpazenin bir ucunda İslami duyarlılığı olan işadamlarının merkezdeki ihaleleri alması varsa, diğer uçta da tesettürün bir moda niteliği taşıyarak merkeze damgasını vurması var.

Ancak söz konusu dönüşüm bununla sınırlı değil... Aynı süreç çevrenin de merkezimsi nitelikler edinmesini ifade etti. Bunun en görünür örneği Anadolu'nun yenileşen kentleri ve buna paralel olarak gelişen kentliliği. Bugünün kent yönetimleri artık kendilerine örnek olarak batıdaki yerleşimleri alıyorlar, temizliğe, estetiğe önem veriyorlar ve en önemlisi kenti zaman geçirilecek ve sahiplenilecek bir mekan olarak tasavvur ediyorlar.
Bu değişimin evin dışıyla sınırlı kaldığını varsaymak pek gerçekçi olmaz. Kentler değişirken evlerin fiziksel donanımlarının, evdeki hayat pratiklerinin ve dolayısıyla aile içi ilişkilerin aynı kalacağını sanmak epeyce hayalci bir bakış. Nitekim bu süreç aynı zamanda aile gelir seviyelerinde ve eğitim düzeylerinde de yükselmeyi işaret ediyor. Bunun getirdiği iki önemli sonuç yeni tüketim alışkanlıkları ve farklılaşan zaman kullanımıdır. Tüm bunlar aslında basit gözüken ancak sonuçları devrimsel olan bir durumun altını çiziyor: Parayı kazanan hâlâ esas olarak erkek olmakla birlikte, onu harcayan giderek kadın... Artık kadının bildiği, anladığı ve karar verici olduğu bir harcama alanı var ve bu alanın en kritik unsuru bizzat kadının kendisi ve çocuk... Kadın, çocuğun ihtiyaçlarını takdir eden ve onun adına karar veren kişi olma yolunda büyük bir zemin katetmiş durumda çünkü nihai kararı belirleyecek kritik bilgi kadından geliyor.
Ancak aile içi dinamiği etkileyen unsurlar çocuğun ötesine geçmekte. Kadının gözünde kendi bedeni, duyguları ve fikriyatı giderek bir bütün oluşturmakla kalmıyor, kamusal saygı hak eden bir ......

Kaynak : http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1032
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.