booked.net
 
 

 

Damat

  Atatürk ve Sünnilik...




Ahmet Altan
11.07.2012
E-Posta

Çok inandığım bir ölçü vardır, bir iktidar partisi kendi yaptıklarına “Atatürk’ten destek” aramaya başladı mı ben onun “gidici” olduğunu anlarım.
Yetmiş küsur yıl önce hayattan ayrılmış birinin davranışlarından bugüne siyasi örnek çıkartmaya çalışmak çok ciddi bir çaresizlik ve tıkanmışlık işaretidir çünkü.
O siyasi partinin ileriye gidemediğini, yaratıcılığını kaybettiğini gösterir. Şimdi “sıraya” AKP giriyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarına göre “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün protokolde Diyanet İşleri Başkanı’na verdiği” yeri şimdi AKP verecekmiş.
Diyanet İşleri Başkanı’nı ......

Kaynak : http://www.taraf.com.tr/ahmet-altan/makale-ataturk-ve-sunnilik.htm
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Sen de bir gün Atatürk'ü anlayacaksın...


Deniz Gürgen
Ankebut,süresi "her nefis bir gün ölümü tadacaktır"buyurmuş, İnansın , inanmasın sonunda musalla taşında bir namazlık saltanat söz konusu olacaktır. Ahmet Altan da başka bir yol seçmezse aynı yoldan geçecektir. AKP de işine geldiği zaman
referanslarında Atatürkü kullanır, bu yeni değil,en baştan beri,"hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" 'e sımsıkı sarılırlardı, Ahmet Altan da, tesçilli bir Atatürk muhalifi olduğundan,Atatürk ile AKP'ni yan yana koyarken,aklınca AKP'nin karizmasını çiziyor ,halbuki, AKP ,Atatürk'e ,ola ki yaklaşıyor olsa, bu sadece ,AKP'ne itibar kazandırır, Herkes ,kapasitesine göre bir yerde Atatürkle buluşuyor, Altan"ın biraz daha zamana ihtiyacı var gibi gözüküyor...


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.