booked.net
 
 

 

Damat

  Büşra Ersanlı dışarı!




Cengiz Çandar
11.07.2012
E-Posta


Kimi isimler, kimi durumlarda simgeleşiverirler. Prof. Büşra Ersanlı bunlardan biri. Kendisini 40 küsur yıldır, genç kızlığından bu yana tanıyan birisi olarak, hiçbir vakit böyle bir amacı olmadığına kalıbı basarım. Ama oldu işte. Özellikle, tahliyesinin beklendiği bu hafta boyunca, Büşra, Türkiye’de “adaletsizlik hali”nin simge ismi haline gelmiş olarak, gazetelerin birinci sayfalarına yerleşti.


Buna, arkadaşı ve meslektaşı olan ve zor zamanlarında dayanışmasına muhatap olmuş bulunan Dışişleri Bakanı Prof. Ahmet Davutoğlu’nun Paris yolunda kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklama da katkıda bulundu.
Ahmet Davutoğlu, “Büşra Hanım, 28 Şubat’ta da çok demokrat tavır almış bir akademisyendir. Terörist olduğuna inanmıyorum” diyor. Bakan’ın “Büşra Ersanlı’dan yana” bu sözleri öne çıkartıldı. Oysa, “Ama bu durumu bakan olarak kabullenmiyor olmam, bana yargıya müdahale hakkı vermiyor. Yargı ayrı bir süreç. Eleştirenler kimi yerde ‘Neden müdahale ediyorsunuz’, başka davada ise ‘Niye müdahale etmiyorsunuz’ diyor” sözleri de eş değerde önemli.
Zira, “yargıya müdahale hakkı” yok ama “yargıya ......

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20957723.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.