booked.net
 
 

 

Damat

  28 Şubat'ın rövanşı




Abdülkadir Selvi
23.02.2012
E-Posta

Meclis koridorlarında dolaşıp, tartışmaları izledim. Yetinmedim, 15 Ağustos 1997 tarihli Meclis tutanaklarını inceledim.
MGK'da alınan karar gereğince 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime geçilecek haberlerini görünce, söylenecek bir şey kalmadığına inandım.
Eğer bir yasa, 28 Şubat ürünüyse, eğer eğitimle ilgili bir düzenleme MGK kararı olduğu için yapıldıysa, orada tartışılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Rejim içerisindeki konumu tartışmalı olan, 28 Şubat sürecinde hükümetler üstü anti demokratik bir konum elde eden MGK'ya temelde itirazım olmasına rağmen, yine de ülke güvenliğiyle ilgili aldığı kararı tartışabilirim. Ama eğitimin süresi ve şekliyle ilgili karar almasını, bu kararın ara rejimin payandası olan partilerce Meclis'ten geçirilmesini, o gün de anlamadım, bugün de kabullenmem mümkün değil.
Temel itirazım buna.
Şimdi getirilen düzenlemenin her harfi tartışılabilir ama bir şey tartışılamaz. O da, o zaman 28 Şubat postmodern darbesinin ürünüydü o düzenleme. ......

Kaynak : http://www.yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=31199&y=AbdulkadirSelvi
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Bu köşenin ters köşe yazıları;


  Hesaplaşma


kandemir kurtcan
Bu hesaplaşma histerisinden kurtulmak lazım,O kadar gözünü intikam bürümüş ki,Oğuzhan Asıltürk gibi bir dava adamına da çakıyor. O adamlar çekti davanın yükünü sabırla teenni ile , milli politikalar izlediler, çok övündüğünüz Osmanlı'nın bahşiş diye verdiği ,Akdenizin en kritik adasını askeri harekatla aldılar. Onların zamanında askerin kafasına çuval geçirilmedi, ABD'ne taşeronluk yapmadılar,kendi dindaşları katledilirken eş Başkanız demediler,çok farklıydılar. Hesaplaşma bir başladımı nerde biter kestirilmez,bu ülkede barış içinde birlikte yaşamak varken gücü biraz elinde görünce kendini kaybetmiş, iktidar kalemi....


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.