booked.net
 
 

 

Damat

  Bu artık yargılama değil intikamcı bir cezalandırmadır




Can Ataklı
30.07.2012
E-Posta
Sevgili okurlar, bu haftaki pazartesi sohbetimizde gündemde olan birkaç konuya değinmek istiyorum. Öncelikle “Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM) kaldırılmış olmasına rağmen” tutuklulukların hâlâ ve ısrarla devam ettirilmesi, 5 yıla yaklaşan davaların esas amacını ortaya koymuştur. Bu davalar adaleti sağlamak için değil, intikam almak, cezalandırmak içindir.

Aslında başından beri böyle olduğu biliniyordu. Yıllardır anlatıyoruz, ama malum koro “yargıya müdahale etmeyin” sloganıyla, bu davaları sorgulayan herkesi darbeci, askerci ilan etmekten, her türlü yalan dolanla aşağılamaktan, karalanmaktan geri durmadı. Oysa geldiğimiz nokta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu.

Kuvvetli şüphe

Hâkimler, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu sanıklarla ilgili kararlarında “şiddetli suç şüphesi ve kaçma ihtimali” olduğunu ileri sürüyor. Bu sav geçerli ve mantıklı değil. Çünkü bu davalar zaten telefon konuşmalarına dayanıyor, bulunacak başka kanıt olmadığı gibi sanıkların kaçmasını gerektirecek bir durum da yok.

Yargının tükenişi

ÖYM’ler kalkmış olmasına rağmen tutuklulukların sürmesi yargının tamamen tükenişinin de bir kanıtı. Yargı ne yazık ki bu davalarda iktidardan gelen talimatları uygular duruma düşmüştür. O mahkemelerin hâkimleri hayatları boyunca bu yaptıklarının hesabını veremeyecekleri gibi vicdanları da hep sızlayacaktır.

Tek karar verici

Öyle anlaşılıyor ki bu davalarda bir tek karar verici var. Eğer o isterse tutukluluklar sona erecek. Aksi halde çok uzun yıllar sürecek. Çünkü görünen o ki, hâkimler ......

Kaynak : http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=468884&Categoryid=4&wid=142
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.