booked.net
 
 

 

Damat

  İran, Türkiye'ye de güvenmiyor, ancak dinliyor...




Mehmet Ali Birand
03.08.2012
E-Posta


Son aylarda İran’ı unuttuk. O tarafta işler iyi gitmiyor. Nükleer Silah görüşmelerinde yine sonuç alınamadı. Suriye sorunu giderek derinleşiyor. İran “Batı” cephesiyle tek başına mücadele ediyor ve kimseye güvenmiyor. Saygı duyduğu ve dinlediği birkaç ülke arasında Türkiye de var, ancak Ankara için Esad’ı harcamaya da hiç niyeti yok.


İRAN BÖLGENİN EN ÖNEMLİ OYUNCUSU OLDU...
 
İran, nükleer enerji sahibi olabilmek için yıllardır uğraşıyor. Ancak komşularının büyük bölümü kuşku içinde. Zira nükleer enerjinin bir adım ötesinde nükleer bomba sahibi olunabiliniyor. İran’ın gerçek niyetinin de “Nükleer güç” statüsünü kazanmak olduğu tahmin ediliyor.
 
Dini Lider Hamaney ne kadar güvence verse de, İslam dinine göre, “Kitle İmha Silahı” üretmenin günah olduğunu söylese de, kimselere inandıramıyor. Zira kimse Tahran’a güvenmiyor.
 
İran’ın da bu güvensizliğin yayılmasına epey katkıda bulunduğunu unutmamak gerekir. 1980’lerde kendi İslam devrimini ihraç etmeye çalışması, başta Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri olmak üzere, Sünni Araplara cephe alması ve tabii İsrail’i ortadan kaldırma politikasıyla, bölgede yeterince kuşku ve kaygı yaratmasını bildi.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21135999.asp?yazarid=69
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.


Sayın Okuyucumuz,

Yukarıdaki köşe yazısına veya ters köşe yazısına karşı yazacağınız ters köşe yazısı yazı kurulunun onayına sunulacaktır. Köşe yazılarında; küfür, hakaret ve basın yayın ilkelerine muhalefet etmeyen, adaba uygun ve yayınlamaya değer bulduğumuz fikirleri yayınlayabiliriz.

İsim / Rumuz :

Resminiz :

Avatar (Resim yüklemek istemiyorsanız yandaki avatarlardan birini seçebilirsiniz.) :

Konu :

Ters Köşe Yazınız :

Köşe yazısı için resim :

Metni Yazın Duyduğunuzu Yazın Yeniden Yükle Sesli Sorgu Al; Görsel Sorgu Al Yardım




Bu köşenin diğer yazıları;



* Parantez içerisindeki sayılar ilgili köşe yazısına yazılan ters köşe yazılarının sayısıdır.
AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.